Medewerkers KRO-NCRV boos over topsalarissen

Foto: Google Street View

Medewerkers van KRO-NCRV willen dat de salarisverhoging van zakelijk directeur Yvonne de Haan en mediadirecteur Taco Rijssemus ongedaan wordt gemaakt. Dat schrijven 143 medewerkers in een gezamenlijke brief aan de directie en de ondernemersraad.

De medewerkers reageren daarmee op een bericht vorige week in de Telegraaf. De krant schreef op basis van het jaarverslag van de fusie-omroep dat de twee directeuren voor een veel hogere vaste beloning in de boeken staat dan twee jaar geleden.

Tijdelijk
Het zou bij beide gaan om 166.775 euro, exclusief 26.769 euro beloning op termijn. In 2013 gingen De Haan en Rijssemus er respectievelijk 30.000 en 20.000 euro op vooruit, maar dat zou een tijdelijke salarisverhoging zijn.

De medewerkers zeggen het belangrijk te vinden dat de directie op de hoogte is van hun verontwaardiging en bezorgdheid. “Die voortkomt uit onze betrokkenheid bij de KRO-NCRV en waar het omroepbedrijf voor staat. Wij roepen u op om deze salarisverhoging ongedaan te maken”, aldus de brief waar de Volkskrant uit citeert.

Negatief signaal
Ze spreken van ‘een negatief signaal, zowel intern als extern’. Volgens hen verhoudt deze verhoging zich slecht tot de waarden waar de KRO-NCRV voor staat: een publieke organisatie die maatschappelijke betrokkenheid, verantwoordelijkheid en respect hoog in het vaandel heeft staan.

“Bovendien kunnen wij het niet voor ons zelf verantwoorden, in deze periode van drastische bezuinigingen die voor veel programma’s en medewerkers zulke ingrijpende gevolgen heeft”.