Hilversum hengelt met nieuwe strategie naar Britse bedrijven

Foto: Wilke Wittebrood

Hilversum heeft een communicatiestrategie opgesteld om Britse bedrijven naar Nederland te halen. Zij denken dat daar kans toe is vanwege de mogelijke brexit.

Vanwege het aankomend vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie overwegen veel Britse bedrijven het openen van een vestiging op het Europese vaste land. Dit heeft alles te maken met het wegvallen van toegang tot de Europese markt. Met name na een zogenaamde ‘no-deal Brexit’ mogen bedrijven, veelal actief in de sectoren logistiek, financiën en media, de EU niet bedienen zonder vergunning.

Uitstekende verbinding met rest van de wereld

De gemeente: “Hilversum heeft zowel fysiek als virtueel een uitstekende verbinding met de rest van de wereld. Schiphol ligt voor Britse begrippen om de hoek, en via de meest snelle netwerkverbindingen en innovatieve technieken is elk toestel in de wereld eenvoudig te bereiken. Ook qua vakmanschap zit het goed. Van dronepiloot tot UX-er, binnen onze creatieve industrie zijn alle denkbare disciplines vertegenwoordigd. Bovendien vormen deze disciplines een ecosysteem waarbinnen professionals met elkaar meedenken, een tandje bijzetten als het moment daarom vraagt, en actief kennis delen. De beste editors, studiofaciliteiten, decorbouwers, visagisten, je vindt ze hier allemaal.”

Communicatiestrategie

“Om al deze redenen goed over het voetlicht te krijgen is een communicatiestrategie opgesteld. Aan de hand daarvan zetten we -in overleg met de creatieve industrie en Stichting Hilversum Marketing- in op het aantrekken van nieuwe bedrijven. Als onderdeel daarvan zijn video’s gemaakt, waarin gevestigde bedrijven en instellingen Hilversum als vestigingslocatie aanprijzen. De eerste stap is gericht op de gehele media-industrie, en in de nabije toekomst zal de actie worden toegespitst op Britse startups. Dit zal gebeuren in nauwe samenwerking met Stichting Hilversum Marketing, en waardevolle andere organisaties zoals de NFIA (Netherlands Foreign Investment Agency). We vertrouwen erop dat het innovatieve Hilversumse klimaat volop kansen biedt aan jonge Britse pioniers.”