Hilversum zet vol in op nachttrein met Utrecht en Amsterdam

Foto: Floris Visman

Voor velen is het een lang gekoesterde wens: een nachttrein tussen Hilversum, Utrecht en Amsterdam. De gemeente geeft nu aan dat die er – wat hun betreft – ook gaat komen.

Tot eind vorig jaar was er één mogelijkheid om ‘s nachts te reizen tussen Hilversum en Utrecht: de nachtbuslijn 477. Deze lijn is eind vorig jaar opgeheven.

Nachtverbinding

De Hilversumse tak van de Christen Unie stelde vorig jaar vragen over een alternatief en heeft een jaar na dato eindelijk antwoord gekregen. Karin Walters, wethouder Bereikbaarheid en parkeren, geeft aan dat de gemeente voor 2022 een nachtverbinding tussen Hilversum, Utrecht en Amsterdam wil realiseren. Het gaat in gesprek met de NS.

Trein

De voorkeur voor een nachttrein in plaats van een nachtbus legt ze ook uit. “De reistijd tussen Utrecht en Hilversum met nachtbuslijn 477 bedroeg door de route via De Bilt, Bilthoven, Maartensdijk en Hollandsche Rading destijds precies één uur. De laatste directe Sprinter – die op hetzelfde tijdstip vertrok – had slechts een reistijd van 23 minuten van Utrecht naar Hilversum.”