Bristol aan de Zeedijk maakt plaats voor gratis inpandige fietsenstalling

Foto: Funda in Business

De gemeente Hilversum krijgt een inpandige fietsenstalling aan de Zeedijk. De Bristol maakt plaats. Waar de kledingwinkel heengaat is nog niet duidelijk.

In de kelder waar nu de Bristol nog zit, wordt de nieuwe stalling gevestigd. In de fietsenstalling is plek voor ongeveer 700 fietsen. De stalling is gratis. Daarnaast komt er een openbaar toilet en onderzoeken wij de komende tijd de mogelijkheden van bijvoorbeeld een kluisjes- en buggyverhuur en kunnen er kleine fietsreparaties uitgevoerd worden.

Najaar

De fietsenkelder is toegankelijk voor verschillende soorten fietsen, bijvoorbeeld ook voor bakfietsen en driewielers. De uitstraling van de fietsenstalling gaat passen bij de look en feel van Hilversum Mediastad. Het is de bedoeling dat de stalling in het najaar van 2019 opengaat.

Meest geschikt

De gemeente is druk bezig geweest met het zoeken naar een goede locatie voor deze inpandige stalling. Dat bleek nog niet zo eenvoudig. In september 2017 heeft de gemeenteraad daarom besloten om eerst fietsenrekken in de openbare ruimte te plaatsen. Dit jaar deden zich verschillende kansen voor in het centrum. De locatie aan de Zeedijk 33a bleek uiteindelijk het meest geschikt. Dit pand biedt voldoende ruimte, heeft een voetgangersentree in het centrum en een entree voor fietsen aan een hoofdfietsroute.