Park+Bike moet bereikbaarheid Mediapark verbeteren

Foto: Hart voor Hilversum

Hart voor Hilversum, GroenLinks Hilversum en ChristenUnie Hilversum hebben een oplossing voor een betere bereikbaarheid van het Mediapark en de regio. Een Park+Bike in Crailo langs de Rijksweg A1 moet uitkomst bieden.

Lange files vanaf Laren en Bussum naar het Mediapark. Iedere werkdag is het weer raak. De verkeersopstoppingen zorgen voor vertraging en ergernis bij automobilisten en voor overlast bij omwonenden. Het idee van Hart voor Hilversum, GroenLinks en ChristenUnie moet verlichting brengen.

Deelfiets

Met de Park+Bike kunnen werknemers en bezoekers van het Mediapark al bij Crailo de A1 verlaten en daar hun auto parkeren. Daar kan de weg vervolgd worden met een eigen fiets of deelfiets.

Aankoop Crailo-terrein

Jan de Wit van de ChristenUnie kijkt naar de mogelijke aankoop van het Crailo-terrein door de gemeenten. “In de komende twee maanden besluiten de gemeenteraden van Hilversum, Bussum en Laren over het aankopen van het Crailo-terrein van de Provincie Noord-Holland. Nu is daarom een goed moment om te onderzoeken of een Park+Bike-voorziening op deze locatie kan gaan functioneren.

Onderzoek

De drie partijen willen op korte termijn een onderzoek naar de haalbaarheid van een Park+Bike.