Hilversum heeft nu eigen restauratiefonds

Foto: Kastermans Fotografie

Het Hilversums Restauratiefonds is een feit. Gemeentelijke monumenteigenaren kunnen vanaf 1 juli hun monument tegen lage rente financieren.

Wethouder Nicolien van Vroonhoven van gemeente Hilversum en Kees-Jan Dosker, directeur van het Nationaal Restauratiefonds tekenden donderdag een samenwerkingsovereenkomst voor het Hilversums Restauratiefonds.

Mout

De ondertekening vond plaats bij de nieuwe Foodhall Mout op het Marktplein. De eigenaar van MOUT is een van de eerste aanvragers van een lening uit het Hilversumse fonds.

Lage rente

Wethouder Nicolien van Vroonhoven is erg opgetogen: “Dit fonds geeft mogelijkheden voor eigenaren van gemeentelijke monumenten. Tegen een lage rente kunnen ze een lening afsluiten voor het restaureren van hun pand. Een mooie stimulans om samen het Hilversumse erfgoed te behouden.”

Terugstorten

De rente en de aflossingen worden volgens de wethouder weer in het fonds worden teruggestort. Zo kunnen andere monumenteneigenaren hier weer gebruik van maken. De gemeente stelt 500.000 euro in het fonds beschikbaar. Eigenaren kunnen via het Restauratiefonds een lening tussen de 10.000 euro en 150.000 euro aanvragen.