Vastgoedbedrijf Bernhard jr. koopt Hilversums Mediapark

Foto: Mediapark.nl

Het Mediapark in Hilversum heeft een nieuwe eigenaar. De Nederlandse vastgoedonderneming Pinnacle, waarvan prins Bernhard jr. een van de aandeelhouders is, heeft overeenstemming bereikt over een overname van het Mediapark van investeerder Europa Capital.

Er worden geen financiƫle details over de verkoop van het Mediapark in Hilversum gemeld.

Geen contact

Het Britse Europa Capital wilde het Mediapark al meer dan twee jaar verkopen. De gemeente Hilversum heeft geen contact gehad met prins Bernhard bij het sluiten van de deal, aldus wethouder Wimar Jaeger van Economie, Media en Cultuur in een toelichting.

Onzekerheid

De wethouder gaf aan blij te zijn dat er nu een einde is gekomen aan de onzekerheid rond de eigendom van het Mediapark en uit te kijken naar goede samenwerking met de nieuwe eigenaar. De afgelopen tijd is er gewerkt aan een toekomstvisie voor het Mediapark om zo de locatie een levendige campus voor digitale media te maken. ,,Het Mediapark moet een prettig nest worden voor nieuwe media”, aldus Jaeger.

Mediapark

Het Mediapark omvat ruim 150.000 vierkante meter bedrijfsruimte voor mediagerelateerde bedrijvigheid. De locatie biedt plaats aan televisiestudio’s en omroepen als BNN/VARA, NOS, RTL en Talpa. Er werken 6000 mensen.

Pandjesprins

Prins Bernhard kwam de laatste tijd vaker in het nieuws rond zijn activiteiten in de vastgoedwereld. Dit leverde hem de bijnaam ‘pandjesprins’ op. Zo zou hij behoren tot de grootste vastgoedbezitters van Amsterdam.