Zwembad ‘T Gooische bad: van bouwstop tot 800 gebruikers

Foto: Shiva de Winter

Ondernemer Shiva de Winter was jarenlang op zoek naar een geschikte locatie voor ‘T Gooische Bad in Hilversum. Dat lukte eindelijk, maar de gemeente lag dwars. Sinds september is het bad éindelijk open.

’T Gooische bad is ontwikkeld en neergezet door Shiva de Winter en investeerders en heeft als doel het bijdragen aan maatschappelijk belang. Na een zoektocht van acht jaar vond de Winter een geschikte plek voor het zwembad, maar de gemeente vond dat een minder goed plan.

Bouwstop

Er volgden vele politieke discussies over de komst van het zwembad. Van geen vergunningen tot een bouwstop van vijf weken. De Winter lag een jaar lang met de gemeente in de clinch. In september dit jaar werden dan eindelijk de eerste zwemlessen gegeven en iedereen begint de weg te vinden.

Onderscheidend

Momenteel maken zo’n 800 kinderen en tientallen volwassenen gebruik van het zwembad. Wat het zwembad met name onderscheidt van andere zwembaden is dat er in kleine groepen wordt lesgegeven. Dit is niet alleen te zien tijdens reguliere zwemlessen, maar ook bij overige lesactiviteiten en de dansschool is er veel aandacht voor het individu. De kinderen die zwemles volgen bij De Winter Sport hebben een eigen persoonlijke leskaart waarop hun voortgang wordt bijgehouden. Ook kan er iedere week op meerdere momenten worden afgezwommen.

Wat kun je doen bij ‘T Gooische bad?

De Winter Sport staat voor kleine groepen en daardoor veel persoonlijke aandacht. Het zwembad: ’T Gooische bad, gelegen aan de Franciscusweg 229, met een watertemperatuur van 32 graden is een aanwinst voor een breed publiek!

Er worden zwemlessen gegeven op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 14.30 tot 18.45 uur, woensdag van 13.45 tot 17.00 uur en in het weekend de gehele dag. Afzwemmen is elke zaterdag- en zondagmiddag, als kinderen er klaar voor zijn gaan ze direct op voor het diploma. De gemiddelde les periode voor het A diploma is bij ons daardoor 8 maanden. Hierna kunnen ze nog doorgaan met zwemmen tot diploma F.

’T Gooische bad breidt uit met meer activiteiten voor volwassenen

Buiten de reguliere zwemlessen waar kinderen al vanaf 3,5 jaar aan kunnen deelnemen, is het mogelijk om vrij banen te zwemmen of een lesactiviteit te volgen. Zo kunt u bij ons nu al terecht voor Pool-Yoga, Zwemmen voor zwangere vrouwen, Baby- en Peuterzwemmen, Aquafun, Zwemles voor volwassenen, Aquajoggen en 50-Fit.

Heel binnenkort volgen Aqua Bootcamp en Trimzwemmen en ook is het mogelijk om bij De Winter Sport verschillende danslessen, Bootcamp en Body-Fit te volgen.

Momenteel worden er zwemlessen met ondersteuning van gebaren door een gebarentolk aangeboden in ’T Gooische bad en hydrotherapie onder begeleiding van een fysiotherapeut. Mocht u een andere specifieke vraag hebben over de mogelijkheden in ons bad, dan horen wij dat graag.

Wij rekenen geen inschrijfkosten. Daarnaast kunt u eenvoudig zelf lessen afzeggen, verplaatsen en weer inplannen. Hierdoor gaat er niets van het lesgeld verloren.

Meer informatie over tijden en tarieven kunt u vinden op onze website: www.dewintersport.nl. Inschrijven kan ook via de website. Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen door een mail te sturen naar [email protected] of te bellen naar 035-7725717. Bij voldoende interesse worden de tijdstippen waarop de lessen worden aangeboden uitgebreid.

Nieuwjaarsactie FIT2019
Probeer 4 sport of Aqua actief lessen uit voor maar €12,50
Een overzicht van alle lessen kunt u vinden op de website.