Hilversumse supermarkten op zondag langer open dan toegestaan

Foto: Pixabay

De gemeente meldt dat meerdere Hilversumse supermarkten zich niet aan de winkeltijdenverordening houden. Ze zijn op zondag langer open dan de toegestane acht uur.

De afgelopen weken zijn er verschillende handhavingsverzoeken bij de gemeente binnen gekomen over de openingstijden van supermarkten op
zondag.

Openingsuren op zondag

Winkels mogen op basis van de nieuwe Winkeltijdenverordening op zondag geopend zijn tussen 12 uur en 20 uur. Hiervoor geldt een algemene vrijstelling van de Winkeltijdenwet. Indien een winkel eerder of later open wil, kan hiervoor ontheffing worden aangevraagd bij de gemeente. De ontheffing wordt echter alleen verleend voor een openingstijd van maximaal 8 uren totaal op zondag. Hierdoor is er een goede balans tussen de leefbaarheid van omwonenden van winkels en de mogelijkheid om op zondag te winkelen.

Verzoek tot handhaving

In Hilversum zijn er diverse supermarkten op zondag langer open dan de toegestane 8 uren. Hiermee overtreden ze de Winkeltijdenverordening. Er zijn handhavingsverzoeken binnen gekomen bij de gemeente om op te treden tegen de ruime openingstijden en er voor te zorgen dat winkeliers zich gaan houden aan de winkeltijden.

Controle

Alle Hilversumse supermarkten dienen per 1 augustus te voldoen aan de geldende Winkeltijdenverordening. Dit houdt in dat zij openingstijden hanteren tussen 12.00 uur en 20.00 uur of een ontheffing aanvragen/gebruik maken van een eerdere ontheffing. Na 1 augustus controleert en handhaaft de gemeente op geconstateerde overtredingen.

Reacties

article
7953
Hilversumse supermarkten op zondag langer open dan toegestaan
De gemeente meldt dat meerdere Hilversumse supermarkten zich niet aan de winkeltijdenverordening houden. Ze zijn
https://hilversum.nieuws.nl/ondernemers/7953/supermarkten-zondag-te-lang-open/
2018-07-09T17:17:48+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/162/2018/07/09171053/Hilversumse-supermarkten-zondag.jpg
Hilversum, supermarkten, zondag
Nieuws, Ondernemers