Ollie’s Classroom helpt leerlingen aan motivatie op Werf 35

Foto: Team Ollie

Speciaal voor leerlingen die op zoek zijn naar motivatie voor school is er een initiatief: Ollie’s Classroom. Bij Werf 35 in Hilversum krijgen ze training en coaching.

Ollie’s Classroom, een wekelijks programma waarbij middelbare scholieren door middel van gezamenlijke trainingen en individuele coaching werken aan een zelfontwikkelde motivatie voor school. Het is een alternatief voor leerlingen die niet geholpen zijn met huiswerkbegeleiding, maar behoefte hebben aan een duurzaam toekomstperspectief.

Jongeren met potentie

Benjamin Veenstra, een van de oprichters van Ollie, komt ze dagelijks in scholen tegen: “Jongeren met veel potentie, maar met weinig motivatie. Het is gewoon wachten totdat ze stoppen met school, een jaar blijven zitten of nét over gaan. Het is niet dat ze het niet kunnen, maar het ontbreekt hen aan een mooi toekomstperspectief om naartoe te werken. In het programma van Ollie’s Classroom gaan we op zoek naar dit perspectief. Dat betekent niet dat de uitkomst van het programma is dat de jongeren precies weten wat ze later willen worden. Het gaat erom dat ze een beter beeld van hun eigen kwaliteiten, karakter en interesses hebben gekregen. Hierdoor wordt naar school gaan ietsje makkelijker en vooral leuker.”

Creatieve broedplaats

Ollie’s Classroom is een initiatief van Team Ollie, een Hilversums bureau gespecialiseerd in projecten onderwijs en evenementen voor en door jongeren. Na de kerstvakantie start de eerste groep. Team Ollie is gevestigd op de Stookplaats, een creatieve broedplaats van start-ups op het terrein van Werf 35.