Duurzame meubels zijn de trend in Hilversum

Foto: Hilversum Nieuws

Hilversum is een duurzame gemeente en ook haar inwoners lijken hun verantwoordelijkheid te nemen als het gaat om het beschermen van het milieu. Dat zie je ook in de aanschaf van nieuwe producten, waarbij het gebruik van duurzame materialen, een verantwoorde productie en het hergebruik van grondstoffen voorop staan. Lees hier hoe je de
duurzaamheid van meubelstukken kunt bepalen en waarom online shoppen best goed voor het milieu is.

We zullen hierbij in het bijzonder ingaan op de mogelijkheden bij de webshop vidaXL. Deze online winkel heeft een uitstekende reputatie, ook op het gebied van duurzaamheid. Je vindt hier allerlei meubels, van tuinsets tot bedden en een complete indeling voor de woonkamer. Je betaalt direct en krijgt netjes geleverd, wat blijkt uit de vele lovende recensies van gebruikers in Nederland en België.

Zo kies je voor duurzame meubels

Of je met een bepaalde aankoop een verantwoorde aankoop doet wordt bepaald door meerdere factoren. Hoewel het te ver leidt om alle aspecten te bespreken hebben we cruciale eisen op een rij gezet. Dit zijn zaken die je dus in ieder geval in aanmerking kunt nemen:

Materiaalkeuze: Het lijkt duidelijk dat het ene materiaal duurzamer is dan het ander. Kijk bijvoorbeeld alleen al naar de verschillende houtsoorten. Kunststof is uitermate geschikt om lange tijd mee te gaan, maar is niet bepaald duurzaam om
te produceren. Stoffen bekledingen zijn daarentegen over het algemeen een stuk minder belastend voor het milieu.

Kwaliteit: Hoewel de kwaliteit in het algemeen een belangrijk criterium is, bepaalt het ook hoe lang een meubel goed functioneert en dus ook hoe lang je nodig hebt voordat je het weer moet vervangen en dus weer het milieu moet belasten.
Kijk dus goed naar de algehele structuur van het product en investeer in de juiste prijs kwaliteitverhouding.

Energieverbruik: Tegenwoordig maken veel meubels ook gebruik van elektra. Denk daarbij bijvoorbeeld aan bank die elektrisch uitgeklapt kan worden zodat jij comfortabel kunt zitten. Bedden zijn ook al een tijd eenvoudig elektrisch verstelbaar. Op zich hoef je jezelf natuurlijk helemaal geen luxe te ontzeggen, maar besef je wel dat dit leidt tot extra verbruik, wat leidt tot een hogere energierekening en een extra belasting van het milieu.

Te vervangen onderdelen: Kijk goed naar welke onderdelen er wellicht op termijn vervangen moeten worden. Zijn deze producten direct beschikbaar en hoe lang kunnen deze dan mee gaan? Dit is een belangrijk aspect omdat ieder
nieuw onderdeel natuurlijk weer geproduceerd moet worden en noodzakelijk zal zijn om het meubel te blijven gebruiken. Win hierover dus altijd informatie in bij de klantenservice van de webshop en vraag dan direct naar de te verwachten kosten.

Online kopen is zeker duurzaam

Tegenwoordig kiezen steeds meer consumenten ervoor om hun meubels en andere belangrijke producten online te kopen. Dat kent vele voordelen, maar kan ook zeker duurzaam zijn, vooral als je er als gebruiker enigszins verantwoord mee omgaat. Allereerst komt dit door de wijze van vervoer. Vanzelfsprekend moet er een pakketbezorger langs de deuren, maar deze kan wel binnen een korte afstand veel producten afleveren. Als je zelf de stad ingaat om een meubel te kopen, ga je misschien wel met de auto. Bij grotere meubelstukken zul je dan ook alsnog vervoer moeten regelen. Een reguliere winkel verbruikt stroom en andere vormen van energie. Dat zorgt voor extra kosten, maar belast ook het milieu. Bij een volledig digitale winkel is hier geen sprake van. Tenslotte heb je bij het online kopen direct al meer informatie tot je beschikking, bijvoorbeeld

ten aanzien van de punten die hierboven besproken zijn. Ook eventuele certificeringen worden bij een goede webshop per product weergegeven. Uiteraard is het wel belangrijk om verantwoord met bezorgingen om te gaan. Natuurlijk moet
je meubels gewoon kunnen retourneren, maar wees wel kritisch met je aankopen en probeer onnodige ritten te vermijden. Toch hoef je geen schuldgevoel ten opzichte van het milieu te hebben als je hier dus die online aankoop plaatst, want de besparing weegt hier ruim tegenop.

Koop nieuwe meubels bij vidaXL

Het lijkt tegenwoordig gelukkig de norm om het milieu in aanmerking te nemen als je een nieuwe aankoop doet. Hierboven vind je een aantal belangrijke criteria aan de hand waarvan je de duurzaamheid van meubelstukken kunt bepalen. Ook hebben we je verteld waarom het doen van online aankopen ook erg duurzaam kan zijn.

Zoals gezegd dan nog kort even iets over de mogelijkheden van vidaXL. Die webshop geeft je toegang tot een breed assortiment aan meubels, waarbij de duurzaamheid een belangrijk aandachtspunt is. Uiteraard worden er uitsluitend gecertificeerde producten verkocht. Combineer dat met een professionele klantenservice, nette aanbiedingen en goede leveringen en deze webshop vormt een goed beginpunt voor die zoektocht naar nieuwe meubels.