Duurzame diesel tanken nu ook mogelijk in Hilversum

Foto: Pixabay

Dankzij een overeenkomst tussen Tomingroep, gemeente Hilversum en Tamoil Nederland is het vanaf nu mogelijk duurzame diesel te tanken aan de Zoutmanlaan in Hilversum.

Neste MY Renewable Diesel is gemaakt van 100 procent hernieuwbare grondstoffen. Met deze fossielvrije en emissiearme diesel wordt de CO2-uitstoot van dieselvoertuigen tot 90 procent verminderd.

Duurzaamheid hoog in vaandel

“Bij Tomingroep staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo bestrijden we onkruid met heet water en werken we zoveel mogelijk met milieuvriendelijke, elektrische apparaten en voertuigen. Ons dak ligt vol met zonnepanelen en een van onze panden verwarmen we met een duurzame houtkachel. Omdat nog niet alle bedrijfswagens elektrisch leverbaar zijn, maken we nu deze tussenstap. De wagens van SBS, het bedrijfsonderdeel dat het groenonderhoud in Hilversum verzorgt, tanken voortaan Neste MY Renewable Diesel en dragen zo bij aan de duurzame stad”, aldus Ivo Korte, algemeen directeur a.i. van Tomingroep.

Mobiliteit belangrijk

“Hilversum werkt aan een duurzame, groene en schone stad, samen met onze inwoners en bedrijven. Duurzame mobiliteit is daarin een belangrijk speerpunt. Het, door de samenwerking van Tomin/SBS met Tamoil beschikbaar stellen van Neste MY Renewable Diesel, levert daar een belangrijke bijdrage aan. Dieselrijders kunnen met het tanken van deze fossielvrije brandstof direct bijdragen aan een schone leefomgeving. Zo bouwen we samen aan een duurzaam Hilversum,” aldus wethouder duurzaamheid Jan Kastje.