Huidige fietsenstalling Zeedijk dicht als nieuwe wordt geopend

Foto: Google Maps

De nieuwe inpandige fietsenstalling aan de Zeedijk wordt 2 november officieel geopend. Dan sluit ook meteen de oude fietsenstalling aan dezelfde straat.

Hilversum. In het voormalige pand van de Bristol is vanaf juni dit jaar hard gewerkt om de fietsenstalling Zeedijk gereed te maken. In de nieuwe stalling is er plek voor 810 fietsen. De fietsenkelder is toegankelijk voor verschillende soorten fietsen. Naast gewone fietsen is er ook plek voor bakfietsen, elektrische fietsen, fietsen met een krat, driewielers en voor elektrische scooters. De eerste 24 uur kan er gratis gestald worden.

Mogelijkheden

De ingang van de nieuwe fietsenstalling is aan de kant van de Herenstraat. Voetgangers kunnen aan de kant van de Zeedijk via de roltrap of lift de stalling weer verlaten en betreden. Verder is er in de kelder ruimte gemaakt voor het verhuren van buggy’s en rollators, zijn er kluisjes aanwezig, kunnen elektrische fietsen opgeladen worden, is er een openbaar toilet en een servicepunt voor kleine reparaties aan fietsen. De fietsenstalling wordt beheerd door Repair Factory. Zij bieden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid in de fietsenstalling werkervaring op te doen.

Oude fietsenstalling

Zodra de nieuwe stalling is geopend, wordt de huidige fietsenstalling op de Zeedijk gesloten. Het is dan niet meer toegestaan om de fiets hier te parkeren, wat inhoudt dat er minder fietsverkeer is op de Zeedijk.