MBO College Hilversum start in 2020 met opleiding Hotelmanagement

Foto: MBO College Hilversum/LinkedIn

MBO College Hilversum, Van der Valk Hotel Breukelen en House of Hospitality bieden mbo-studenten een opleiding op de werkplek met de nieuwe opleiding Hotelmanagement on the job die eind januari 2020 start.

“Samen bereiden wij zo de studenten optimaal voor op de dynamische arbeidsmarkt”, aldus Peter Bon, opleidingsmanager Horeca bij MBO College Hilversum. Ook Van der Valk Hotel Breukelen ziet de toegevoegde waarde van levensecht en contextrijk leren. “Als hotel zijn wij op zoek naar studenten die met hun kennis en kunde optimaal aansluiten bij de werkzaamheden die ze later ook werkelijk moeten uitvoeren. Met het House of Hospitality programma, een initiatief waarin bedrijven, opleiders en overheid in de regio samenwerken om meer vacatures in de hospitality-sector vervuld te krijgen, kunnen we deze wens nu in vervulling laten gaan”, aldus general manager Nick Timmers.

Leren in de praktijk

“Van der Valk Hotel Breukelen is een omgeving waar iedere dag veel gebeurt. De ideale omgeving om praktijk en onderwijs met elkaar te verbinden”, zegt Jeroen Heesen, docent en projectcoach Horeca van MBO College Hilversum. “Het is wel een onderwijsvorm die je moet liggen. Volledig leren in de praktijk vergt wat meer zelfstandigheid en eigen initiatief. Maar een betere leerschool is er niet”, zegt HR-manager Annelie Dirksen van Van der Valk Hotel Breukelen.

Begeleiding op de werkvloer

De studenten krijgen geen les meer op school, maar op de werkvloer bij Van der Valk Hotel Breukelen. Praktijklessen en workshops worden gegeven door ervaren praktijkbegeleiders en docenten van MBO College Hilversum. Op de werkvloer krijgen de studenten begeleiding door Van der Valk werk-leerbegeleiders. Zo sluit de lesstof aan bij de praktijk. Studenten leren zo stap voor stap betekent om in een hotel te werken en leiding te geven. Ze gaan aan de slag bij de verschillende operationele afdelingen en leren welke kennis ze nodig hebben zodat ze het direct toe kunnen passen op de werkvloer.