Aantal schuurinbraken in Hilversum toegenomen

Foto: Pixabay

Het aantal schuurinbraken in Hilversum is ten opzicht van het eerste half jaar van 2018 toegenomen. Hier vallen ook boxen en garages onder.

In de eerste helft van 2016 vonden er 18 schuurinbraken plaats in Hilversum. Dat waren er in de eerste helft van 2019 26. Dit blijkt uit Nationale Politiedata die vergelijkingssite Independer in kaart heeft gebracht.

Daling

Dat druist in tegen de trend in Noord-Holland. Het aantal inbraken in Noord-Hollandse schuren, boxen en garages is in de eerste helft van dit jaar met 9,9 procent afgenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Landelijk

In heel Nederland werden tussen januari en juni 12.436 mensen slachtoffer van inbraak in hun schuurtje of garage(box). Dagelijks zijn dit gemiddeld dus bijna 70 inbraken. Hoewel de landelijke trend een daling van het aantal inbraken laat zien, zijn er vijf provincies waar wel sprake is van een stijging: Zeeland (27,1 procent), Groningen (11,8 procent), Drenthe (5,9 procent), Gelderland (8 procent) en Noord-Brabant (6,4 procent).