Trouwkosten Hilversum lager dan landelijk gemiddelde

Foto: Wilke Wittebrood

Voor een huwelijksceremonie in het gemeentehuis van Hilversum betaal je minder dan het landelijk gemiddelde. De trouwkosten zijn zelfs voor de provincie lager dan gemiddeld.

Als je met een ceremonie bij het gemeentehuis jullie huwelijk vast wil leggen dan is dat in Hilversum goedkoper dan in veel andere plaatsen. Dat zocht Theperfectwedding.nl uit. In de Mediastad ben je op een doordeweekse dag (maandag tot en met donderdag) 299,50 euro kwijt. Landelijk gezien is het 394,75 euro. In Amsterdam is het zelfs 779 euro.

Vrijdag

In veel plaatsen is het duurder om op vrijdag te trouwen. Hilversummers hebben geluk: hier is het precies even duur als op een andere doordeweekse dag.

Weekend

Op zaterdag trouwen in het gemeentehuis kost tussen de 501 en 650 euro. Op zondag ben je mogelijk nog meer kwijt: tussen de 501 en 800 euro voor een ceremonie in het gemeentehuis. Het landelijke gemiddelde ligt op de laatste dag van de week net onder de 800 euro. Delft steekt de kroon: je betaalt daar 2.041,65 als je op zondag wil trouwen.