Platenbeurs vormt opening expo fotograaf Frits van Swoll

Foto: Pixabay

Grafisch Atelier Hilversum toont werk van jazz grootheden uit de jaren 60 en 70 van fotograaf Frits van Swoll tijdens de platenbeurs.

Op zaterdag 6 april wordt om 14:00 uur, tijdens de jaarlijkse platenbeurs, de tentoonstelling Now’s The Time van fotograaf Frits van Swoll muzikaal geopend door Le Duo.

Phonogram in Baarn

In de jaren zestig was Frits van Swoll werkzaam bij de afdeling klassiek van het toenmalige Phonogram te Baarn en fotografeerde hij in zijn vrije tijd legendarische jazzmuzikanten bij concerten en buitenlandse Jazz festivals. Van Swoll maakte van zijn hobby zijn werk en had vele bekende artiesten voor zijn lens zoals Art Blakey, Sonny Rollins, Bill Evans, Ornette Coleman, John Coltrane, en ook drummer Elvin Jones in zwembroek op het strand van Antibes. De jazzfoto’s zijn verschenen in zijn boek My Jazz Moments.

Miles Davis

Zijn fotografie viel in de smaak en zijn foto’s werden gebruikt voor platenhoezen van onder anderen Thelonious Monk, Miles Davis, Oscar Peterson, Rita Reys en Dizzy Gillespie, maar ook voor hoezen van niet-jazzartiesten zoals Boudewijn de Groot, Lenny Kuhr, Golden Earring, Martine Bijl, Benny Neyman en Simon Carmiggelt verschenen in zijn boek Vinyl in Stills. In die jaren 60 en 70 behoorde hij bij één van de belangrijkste fotografen voor albumhoezen in de opbloeiende Nederlandse platenindustrie.

Entree

Een selectieve groep vinyl-handelaren zal tussen de drukpersen van het Grafisch Atelier hun lp’s verkopen. De platenbeurs begint om 10:00 uur en eindigt om 16:00 uur. De entree is 2 euro. Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis naar binnen.