Dit zijn de genomineerden voor Hilversums Sporttalent van het Jaar

Foto: Pixabay

De genomineerden in de categorie Sporttalent van het Jaar zijn bekend. De winnaar wordt 14 maart bekend gemaakt tijdens de Hilversumse sportverkiezing van 2019.

Ruben Loos

In het alpine skiën is Ruben door talent en hard werken zowel op nationaal als internationaal niveau doorgebroken. Afgelopen september heeft Ruben in Peer (België) de eerste plek gehaald bij een internationale wedstrijd. Daarnaast behaalde hij meerdere podiumplekken bij landelijke wedstrijden.

Merijn Scheperkamp

Afgelopen jaar presteerde Merijn uitzonderlijk goed. Het talent pakte twee keer brons op het WK inline skaten voor junioren en goud, zilver en brons op het EK inline skaten. Daar voegde hij nog een bronzen plak op de jeugd Olympische Spelen aan toe.

Christiaan Hendriksen

In 2016 werd Christiaan Nederlands kampioen judo in zijn leeftijdsklasse. Na een voor hem door blessure geteisterd 2017 kwam de jongeling in 2018 sterk terug en behaalde veel podiumplekken, waaronder ook op internationale toernooien. Komend jaar maakt Christiaan voldoende kansen om het EK en WK te halen.

Eline Dalderop

De sportster van de GAC besloot om de overstap te maken van de 400 meter naar de 400 meter horden. Een keus die haar uitstekend is bevallen, zeker gezien de resultaten. Bij het NK voor junioren pakte zij op haar 16e verjaardag direct goud. Met haar tijd van 63,80 verbrak ze zelfs het zestien jaar oude clubrecord van GAC op dit onderdeel.

Julius Bult

Afgelopen jaar sloot tennisser Julius af op een achttiende plek van Nederland in de leeftijdscategorie tot en met zestien jaar. In slechts een jaar tijd steeg zijn speelsterkte aanzienlijk, mede door vijf opeenvolgende gewonnen toernooien.

Jury

De jury, bestaande uit Tobias Westerneng (raadslid), Cors Westerdijk (Landelijk Overleg Onderwijs Topsport), Jan-Willem Hoogendoorn (s.c. ’t Gooi) en Ruben Assmann (ambassadeur Jeugdsportfonds G&V en Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG), heeft uit de aanmeldingen nominaties geselecteerd en de uiteindelijke keuze bepaald.