Studenten vechten om winst tijdens Hilversums MBO Studentendebat

Foto: Abigail Jade

Woensdag 13 februari heeft het Hilversums MBO Studentendebat plaatsgevonden. Ruim 60 studenten van MBO College Hilversum zijn met elkaar in debat gegaan over vier actuele maatschappelijke stellingen.

Een professionele jury onder leiding van de DebatUnie beoordeelde de studenten onder andere op argumenteren, luisteren, parafraseren en spreektempo. De vijftien beste debatteerders vertegenwoordigen Hilversum op het Amsterdams MBO Studentendebat op 7 maart in het Bimhuis te Amsterdam.

Uitdagende taak

In het carrouseldebat vervulden de studenten in meerdere rondes telkens een andere rol, van voorstander, tot tegenstander en rechter. Zo leerden ze om vanuit verschillende perspectieven naar de stellingen te kijken. De jury had de uitdagende taak om goed naar de argumenten van de deelnemende studenten te luisteren die met elkaar in debat gingen over drie uiteenlopende stellingen. De vijftien beste debatteerders gaan als team op 7 maart opnieuw het debat voeren tijdens het Amsterdams MBO Studentendebat in het Bimhuis is Amsterdam.

Genoten

“Wat heb ik genoten van het debat! Het was een super mooie ervaring. Op 7 maart gaan we nog een keer knallen in de grote finale in het Bimhuis!”, aldus Chanelfa, één van de winnaars van het debat.

Prijzen

Daarnaast waren er nog drie individuele prijzen te winnen: één voor de beste spreker, één voor degene die zijn argumenten het beste onderbouwde en één voor degene die het beste de argumenten van de tegenpartij kon weerleggen. Tot slot was er ook nog een prijs voor de mooiste uitglijder.