Foutgeparkeerde fietsen station nu ook naar fietsdepot Hilversum

Foto: Google Maps

Fietsen, brommers, scooters en bakfietsen mogen vanaf 14 februari net als in het centrum niet meer foutgeparkeerd worden bij het station. Voor foutparkeerders dreigt het fietsdepot.

Vanaf 14 februari 2019 gelden voor zowel het station als het centrum dezelfde regels. Fietsen die niet in een rek staan worden verplaatst naar het fietsdepot op de Kerkbrink. Om je fiets terug te krijgen moet er 15 euro betaald worden.

Meer plekken

Op dit moment zijn er volgens de gemeente genoeg fietsparkeerplekken. Maar het aantal fietsers groeit en de gemeente verwacht dat deze de komende jaren blijft groeien. Het zorgt daarom in de komende jaren voor meer plekken.

Nieuwe fietsenstalling

Zowel bij het station als in het centrum komt er een nieuwe fietsenstalling. Voor het station duurt dit nog even. De geplande start van de nieuw te bouwen stalling is over twee jaar. In het centrum gaat de nieuwe stalling dit najaar open voor gebruik. In de kelder waar de Bristol nu nog zit, wordt de stalling gevestigd.

Gratis

In de fietsenstalling is plek voor ongeveer 700 fietsen. De stalling is gratis. De fietsenkelder is toegankelijk voor verschillende soorten fietsen, bijvoorbeeld ook voor bakfietsen en driewielers.