Roland Holst College wint Nationale Onderwijsprijs Noord-Holland

Foto: Rechtenvrij

Het Roland Holst College heeft donderdag de Nationale Onderwijsprijs Noord-Holland gewonnen. Daarmee zijn ze door naar de finale van deze tweejaarlijkse prestigieuze prijs.

De finale van de Nationale Onderwijsprijs vindt plaats op 27 maart in Leiden. Het juryrapport roemt de samenwerking van de school en de gemeente in het Smart City project van Hilversum. De leerlingen spelen, onder andere, een belangrijke rol bij de ontwikkeling van het nieuwe Stationsgebied, de MediaMile en slimme lantarenpalen, maar denken ook actief mee hoe de stad duurzamer, efficiënter en leuker wordt gemaakt door de inzet van sensoren, ICT en nieuwe ideeën.

Uitzonderlijk

Wethouder Jaeger van economie, media en cultuur is blij met de finale plaats van het Roland Holst College: “Het Smart City-programma gaat over het inzetten van ICT-technieken om de leefbaarheid in de stad te verhogen. Dat jongeren hierin een grote rol in spelen is enerzijds vanzelfsprekend, maar anderzijds dan ook weer uitzonderlijk, zo blijkt uit het jury rapport. Ik vind een dergelijke innovatieve samenwerking echt passen in onze Mediastad, die zich klaar maakt voor een fijne plek om te wonen, werken en leven voor toekomstige generaties”, aldus wethouder Jaeger.

Meer: Patatoorlog