Verzorgingshuis De Boomberg gaat op de schop

Foto: Google Maps

Ouderenhuisvester Habion en zorgorganisatie HilverZorg slaan de handen ineen om De Boomberg klaar te maken voor de toekomst.

Samen met bewoners, de buurt, medewerkers, vrijwilligers en andere betrokkenen transformeren HilverZorg en Habion De Boomberg tot een woongebouw en het kloppend hart van de buurt. Op 23 oktober is de aftrap hiervan tijdens de Inspiratiedag.

Transformatie

De transformatie bestaat allereerst uit een renovatie van het gebouw. Een deel van de huidige zorgwoningen wordt verbouwd tot zelfstandige appartementen. Waar bewoners de privacy hebben van hun eigen appartement, waar zorg dichtbij is en met ze mee kan groeien als de situatie daarom vraagt. Gewoon in hetzelfde appartement.

Behoefte

Maar misschien wel het belangrijkste: het gebruik van het gebouw verandert. In het hart van het gebouw realiseren de partijen ruimtes waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. De bewoners en buurt bepalen welke voorzieningen ze nodig hebben. Is er behoefte aan een atelier? Een werkplaats? Of zien bewoners liever een moestuin, een fitnessruimte of een bioscoop? Dat wordt bespreken tijdens de Inspiratiedag. Zodat er met elkaar voor wordt gezorgd dat De Boomberg het kloppende hart wordt van de buurt, een plek waar jong en oud graag is.

Bijeenkomsten

Je kunt op 23 oktober aanschuiven bij één van de drie bijeenkomsten in De Boomberg, aan Vaartweg 42 in Hilversum:

  • 10.00 – 12.00 uur: Bijeenkomst 1 (inloop vanaf 9.30 uur)
  • 15.00 – 17.00 uur: Bijeenkomst 2 (inloop vanaf 14.30 uur)
  • 20.00 – 22.00 uur: Bijeenkomst 3 (inloop vanaf 19.30 uur)