Update: rolstoel accu Helma nog niet boven water, nieuwe peperduur

Foto: Helma van Kooten

De rolstoel accu die Helma in Hilversum verloor, is nog steeds zoek. Ze is nu gedwongen een nieuwe te kopen, maar die zijn peperduur.

Op de noodkreet van Helma kwamen veel reacties, maar haar rolstoel accu is niet terug gevonden. Een nieuwe rolstoel accu kost rond de 1000 euro, een flink bedrag.

Gaat niet om het geld

“Het gaat mij niets eens zo zeer om het geld gaat, ook al is het voor mij heel veel geld. Het gaat meer om de accu te vinden of een nieuwe zo snel mogelijk te krijgen”, zegt de ongelukkige vrouw.

Leen-accu

Helma heeft inmiddels de beschikking gekregen over een leen-accu. “Tot er een nieuwe is, is de grootste wanhoop eraf. Het gaat mij nu meer om degene die hem gevonden heeft er van te laten beseffen dat het pure noodzaak voor me is.”

Hilversum

Vorige week raakte ze op onfortuinlijke wijze het rolstoelonderdeel kwijt. “Ik ben donderdag 9 augustus in Hilversum geweest en heb mijn auto geparkeerd op een invalide parkeerplaats tegenover de ANWB aan het Noordse Bosje. Toen ik weer naar huis ging heb ik mijn rolstoel in de auto gelegd maar mijn accu vergeten in te laden,” vertelt Helma.