Proef Hilversum Noord: omkappen bomen zonder vergunning

Foto: Wilke Wittebrood

De gemeente Hilversum start de komende maanden met een pilot. Hiermee oefenen ze met het dereguleren van de APV. Zo mag je straks in sommige gevallen zonder vergunning een eigen boom kappen in Hilversum Noord.

In de pilot wordt gewerkt met een zogenaamde beschermde bomenlijst. Deze lijst bevat 70 waardevolle particuliere bomen die juist niet gekapt mogen worden. Samen met bewoners van de wijk Hilversum Noord, gaat de gemeente de lijst de komende tijd, waar nodig, aanvullen.

Zonder vergunning

Tijdens het experiment is het mogelijk om binnen de bebouwde kom in Hilversum Noord zonder vergunning een particuliere boom te kappen. Hiervoor is nu nog een omgevingsvergunning verplicht.

Pilot-gebied

Hilversum Noord is gekozen als pilot-gebied omdat het een gevarieerd en divers beeld laat zien in tuin- en woningtype.

Sneller kappen

De gemeente wil in beeld krijgen of het loslaten van de regels voor het kappen van bomen invloed heeft op de groenbeleving van inwoners en de hoeveelheid particulier groen in de wijk. Gaan inwoners zonder vergunning sneller over tot kap en in hoeverre is het loslaten van de regels merkbaar bij de hoeveelheid vergunningaanvragen en klachten?

Reacties

article
7949
Proef Hilversum Noord: omkappen bomen zonder vergunning
De gemeente Hilversum start de komende maanden met een pilot. Hiermee oefenen ze met het
https://hilversum.nieuws.nl/nieuws/7949/hilversum-noord-omkappen-bomen/
2018-07-06T15:45:58+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/162/2017/05/29112329/Gemeentehuis-raadhuis-Hilversum.jpg
Hilversum Noord, proef
Nieuws