Fietsen naast de rekken in het centrum worden weggehaald

Foto: John van leeuwen

Gemeente Hilversum gaat vanaf oktober streng handhaven op fout geparkeerde fietsen. Wie zijn tweewieler naast de rekken plaatst, krijgt een boete.

Op 1 augustus start de gemeente samen met Hilversum Marketing een uitgebreide gedragscampagne om fietsers te informeren waar de fiets wel en niet geparkeerd kan worden en welke regels er gelden voor het fietsparkeren in het centrum. In augustus en september zijn er regelmatig fietscoaches in het centrum aanwezig om de fietsers hierbij te helpen. Daarnaast komen er verschillende communicatie-uitingen.

Betalen

Vanaf half september worden fietsen die niet in een rek geparkeerd staan afgevoerd naar een fietsdepot op de Kerkbrink. In de eerste maand van handhaving kan de fiets nog gratis opgehaald worden, maar vanaf 15 oktober moet er betaald worden om de fiets weer in eigendom te krijgen.

Fietsparkeerverbod

Wethouder Arno Scheepers: “Er zijn afspraken gemaakt over waar fietsers wel en niet mogen parkeren. Een van de afspraken is dat fietsers hun fiets in een rek moeten plaatsen. Daarnaast komt er in het hart van het voetgangersgebied, de winkelstraten, een fietsparkeerverbod. Ook hier moeten de fietsen in een rek geplaatst worden. De fietsen mogen hier niet meer worden neergezet buiten een rek. Hiermee voorkomen wij gevaarlijke situaties door het blokkeren van routes voor nood- en hulpdiensten en blijven looproutes vrij.”

Reacties

article
7947
Fietsen naast de rekken in het centrum worden weggehaald
Gemeente Hilversum gaat vanaf oktober streng handhaven op fout geparkeerde fietsen. Wie zijn tweewieler naast
https://hilversum.nieuws.nl/nieuws/7947/fietsen-centrum-worden-weggehaald/
2018-07-05T17:27:34+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/162/2018/03/13162226/Fietsenproblematiek-Groest-Hilversum-verbod-2.jpg
Nieuws