Gemeente Hilversum opent watertappunt bij Cruyff Court

Foto: Mediastad

Op woensdag 23 mei opent wethouder Floris Voorink samen met kinderen een van de twee watertappunten die in opdracht van de gemeente Hilversum zijn geplaatst.

Zowel bij het Cruyff Court in Hilversum Noord als bij het Davy Klaassen Cruyff Court in Anna’s Hoeve is een watertappunt aangebracht. De gemeenteraad van Hilversum heeft een motie aangenomen waarin er 10 watertappunten in Hilversum gaan komen. Deze watertappunten komen er op initiatief van Join the Pipe. Zij promoten het drinken van kraanwater met als doel een eerlijke verdeling van drinkwater en het gebruik van milieuvervuilend voorverpakt bronwater tegen te gaan.

Alle Cruyff Courts een watertappunt

De watertappunten zijn met dank aan de Nationale Postcode Loterij en de Johan Cruyff Foundation geplaatst. Zij vinden het belangrijk dat alle Cruyff Courts voorzien worden van kraanwatertappunten. “Zo kunnen alle kinderen tijdens het sporten genieten van een duurzame en gezonde dorstlesser.”

Jongeren op gezond gewicht

“Een gezonde leefstijl bij jongeren en kinderen in Hilversum vinden wij erg belangrijk. Daarom is Hilversum een JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) gemeente en stimuleren wij zeker het drinken van kraanwater. Wanneer kinderen genoeg bewegen, gezond eten en drinken hebben ze meer energie. Dat komt hun school- en sportprestaties ten goede en daarmee is de kans op overgewicht ook kleiner. Hoe mooi is het dan om bij de Cruyff Courts een watertappunt aan te brengen,” aldus wethouder Floris Voorink.

Join the Pipe

Met het plaatsen van deze twee watertappunten in Hilversum, bouwen wij mee aan de langste waterleiding om iedereen, overal ter wereld, van schoon drinkwater te voorzien. Met de verkoop van watertappunten en navulbare kraanwaterflessen en met donaties financiert Join the Pipe schoon drinkwater projecten in ontwikkelingslanden. Inmiddels heeft Join the Pipe al 450 tappunten geplaatst in Nederland, België en Duitsland. Het watertappunt is samen met enkele waterleidingbedrijven in Nederland ontwikkeld. De tappunten voldoen aan alle kwaliteitseisen, zijn vandaalbestendig en kunnen het hele jaar worden gebruikt.