Slachtoffers MH17 nog tot 2022 herdacht met zonnebloemen

Foto: Floris Visman

De gemeente Hilversum heeft dinsdag 8 mei besloten dat de komende jaren, tot en met 2022, schalen met zonnebloemen worden geplaatst ter herdenking van MH17.

Sinds 2015 plaatst de Gemeente Hilversum schalen met zonnebloemen op belangrijke plaatsen in onze gemeente ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegramp met de MH17 op 17 juli 2014. Vandaag is besloten dat de gemeente de komende jaren, tot en met 2022, deze schalen plaatst. Daarmee wil de gemeente steun betuigen aan de nabestaanden van de 15 slachtoffers van de ramp. In 2022 zal de gemeente het besluit opnieuw overwegen.

Diepe wonden

Burgemeester Pieter Broertjes: ‘De vliegramp met de MH17 heeft een diepe wond achtergelaten in onze stad. De tijd verstrijkt, maar de slachtoffers worden nog dagelijks gemist. Daarom vinden we het belangrijk hen op Hilversumse wijze te blijven herdenken.”

Zonnebloemen

De zonnebloemen zijn uitgegroeid tot het symbool van herdenking van de Hilversumse slachtoffers van de MH17-ramp. Ze vormen een verwijzing naar het veld in Oekraïne waar het vliegtuig is neergestort. Ook het monument, dat in 2016 ter nagedachtenis aan de slachtoffers werd onthuld, bestaat uit 15 zonnebloemen. Een zonnebloem voor ieder slachtoffer. Er worden onder meer schalen met zonnebloemen geplaatst bij het raadhuis, rotondes en de St.Vituskerk in Hilversum.