Koninklijke onderscheiding voor Joke Reinders

Foto: RTi Hilversum

Ze was er oprecht en zichtbaar beduusd van. Joke Reinders-Andriessen mag zich sinds deze week Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Burgemeester Broertjes spelde de Hilversumse duizendpoot op vrijwilligersgebied in het raadhuis de bijbehorende versierselen op.

Reinders kreeg haar onderscheiding vanwege haar inzet voor een conservatorium en een koorschool in Suriname. Maar ze is onder meer ook bekend vanwege haar werk voor de Sint Vituskerk. Jarenlang runde zij met haar inmiddels overleden echtgenoot de Annaparochie bij de monumentale kerk.

Muzikale familie
Joke Reinders-Andriessen komt uit een echte muzikale Hilversumse familie van o.a. haar vader Eddy en haar grootvader Cees Andriessen. Een greep uit haar vele werkzaamheden: ze was dirigent bij de Volkskerstzang in de Sint Vitus en van het meisjeskoor daar. Ze hielp in Naarden bij het herstel van de Comeniuscantate, een echt familiewerkstuk.

Verder organiseerde en verzorgde ze zendingen naar het dorp Dan in het oerwoud van Suriname. Naar de koorschool en het nieuw conservatorium in Paramaribo stuurde ze bladmuziek. De burgemeester sprak bij de plechtigheid van een indrukwekkende lijst van vrijwilligerswerkzaamheden.