Nieuwbouw ambulancepost Hilversum van start

Foto: RAV Gooi

Hilversum krijgt een nieuwe ambulancepost en hoofdkantoor van de Regionale Ambulance Voorziening (RAV) Gooi en Vechtstreek. De bouw is deze maand gestart.

De nieuwbouw van de RAV maakt onderdeel uit van het Plan Monnikenberg te Hilversum. De RAV is sinds 1996 gevestigd op het terrein van het Tergooi ziekenhuis in Hilversum. Een aantal jaar geleden heeft Tergooi aangegeven dat de huidige post van de RAV moet wijken voor de nieuwbouw van het ziekenhuis.

Ontwerp

De nieuwe ambulancepost is ontworpen door architectenbureau Wiegerinck en komt te staan aan de zijde van de Soestdijkerstraatweg. Een belangrijke voorwaarde bij het ontwerp was dat het gebouw helder en licht van binnen moest zijn en dat het in de natuurlijke omgeving van de Monnikenberg moest passen.

Extra ruimte

Het nieuwe gebouw wordt groter dan het huidige pand en heeft plek voor 8 ambulances. De extra ruimte is nodig vanwege het samenwerkingsverband dat de RAV Gooi en Vechtstreek per 1 januari 2018 is aangegaan met de RAV Flevoland. Op de begane grond bevindt zich de ambulancepost met een kleedruimte, garage en een verblijfruimte voor de ambulancemedewerkers. Boven is het kantoordeel met een vergaderruimte, een instructielokaal en werkplekken voor de directie en de staf- en ondersteunende diensten.

De RAV verzorgt de ambulancehulpverlening in de gemeenten Blaricum, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Laren, Weesp en Wijdemeren. De ambulancehulpverlening wordt vanuit drie ambulanceposten verzorgd te weten in Hilversum, Blaricum en Weesp.