Nieuwe bouwdirecteur gevallen voor duurzaamheidsambitie Tergooi

Foto: Tergooi Hilversum

Tergooi heeft Stephan Versteege benoemd tot nieuwe bouwdirecteur. Hij volgt Bert Jan Grevink op. De nieuwe bouwdirecteur start op 1 juli 2018 en onderschrijft de duurzaamheidsambitie.

Stephan Versteege (46) heeft ruime ervaring met het ontwikkelen en bouwen van een nieuw ziekenhuis. Zo werkte hij de afgelopen vijftien jaar aan de grootschalige nieuwbouw van het Erasmus MC in Rotterdam. Dit medisch centrum is eind 2017 opgeleverd en wordt nu gereed gemaakt voor ingebruikname in mei dit jaar. Voor Versteege is dit een natuurlijk moment om een stap te zetten naar een nieuwe werkomgeving. ‘Ik werk graag aan vastgoedprojecten, omdat die een organisatie enorm in beweging zetten’, aldus de nieuwe bouwdirecteur. Een ziekenhuis bouwen is echt heel bijzonder: een gebouw waar mensen op een kwetsbaar moment in hun leven zijn te midden van veel techniek. Een goed gebouw kan hierin echt een verschil maken. Bij Bert Jan en zijn team is dat de afgelopen jaren in zeer goede handen geweest. Dat geeft me veel vertrouwen.’

Luisteren

Wat kan Tergooi verwachten van de nieuwe bouwdirecteur? Daarover zegt hij zelf: ‘Ik vind het belangrijk goed te luisteren naar wat patiënten en zorgprofessionals nodig hebben, stuur op grote lijnen maar besef ook dat details het verschil kunnen maken. De duurzaamheidsambitie van Tergooi spreekt me erg aan.’ Voor hij aan het werk ging voor het Erasmus MC werkte hij als adviseur en manager van het cluster Duurzaam Ondernemen bij adviesbureau BECO. Versteege krijgt als opdracht de nieuwbouw en locatieontwikkeling te leiden.

Nieuwe fase

Binnenkort start Tergooi met de bouw van het nieuwe ziekenhuis op zorgpark Monnikenberg. Daarmee komt de ontwikkeling van het nieuwe ziekenhuis in een nieuwe fase. Voor programmadirecteur Bert Jan Grevink was dit het moment het stokje over te dragen. Hij zal de nieuw benoemde bouwdirecteur inwerken.

Steentje bijdragen

Stephan Versteege ziet ernaar uit zijn steentje bij te dragen aan de belangrijke stappen die Tergooi zet op weg naar een nieuwe toekomst: het leveren van goede en betaalbare ziekenhuiszorg voor de inwoners van de Gooi & Vechtstreek ‘Hoe realiseren we een hightech ziekenhuis, maar wel met menselijke maat én passend in de omgeving? Uitdagende vragen waar ik voor Tergooi samen met een heel team graag mee aan de slag ga.’ Ook persoonlijk betekent het voor hem een verandering. Samen met zijn gezin ruilt hij de havenstad in voor het bosrijke Soest.