Voetbalweekend: de laatste speelronde voor de winterstop

Foto: Pixabay

Nog één speelronde en dan zit de eerste speelronde in het Hilversumse voetbal erop en rest ons niets anders dan de winterstop. William Puyk blikt vooruit.

[Update: Afgelast] Victoria – v.v. De Meern

Thuis op het Jagerspaadje 26 treden onze jonge ‘Goold olds’ aan tegen v.v. De Meern. Wat kan er in godsnaam nog misgaan om de titel Herbstmeister te verspelen? Weinig! Ja, een nederlaag en winst voor FC Almere. Maar jullie denken toch niet dan Victoria de kaas van zijn brood laat eten? Toch geven wij een voetbal-alert af! Twee weken geleden in Almere bij de wedstrijd FC Almere – v.v. De Meern werd het 3-3. Een tip: Heeren luister, in de rust Jägerthee! Doet wonderen.

Prognose: Winst Victoria
Wanneer: Zaterdag 16 december
Waar: Jagerspaadje 26, Loosdrecht
Hoe laat: 15.00 uur

Roda’46 – SV Loosdrecht

Zaterdag speelt Loosdrecht uit tegen Roda’46, een taaie ploeg. Het team uit Leusden is aan een aardige opmars bezig. De laatste drie wedstrijden hebben zij overtuigend gewonnen. Een doelsaldo van 12 voor en 2 tegen. Gemiddeld vier doelpunten per wedstrijd gescoord en laat dat nu net het grootste manco van onze voetbalvrienden zijn. Zo vlak voor de kerst gunnen wij jullie meer dan ooit een prachtige overwinning om het jaar 2017 alsnog in redelijke stijl af te sluiten. Maar, het wordt loodzwaar!

Prognose: Gelijkspel
Wanneer: Zaterdag 16 december
Waar: Sportpark Burgemeester Buiningpark, Bavoortseweg 2, Leusden
Hoe laat: 15.00 uur

SV Baarn – BZC’13

Een streekderby op de laatste competitiedag voor de winterstop in 2017. Door hun posities op de ranglijst staan ze iets minder in de schijnwerpers dan gebruikelijk, maar het is wel een top derby waar de vonken van af zullen spatten. Wat zal het zijn, een kilometer of dertien buiten voetbalmekka Hilversum? Daar wacht de clash tegen de plaatselijke SV. En om het jaar alsnog goed af te sluiten verwachten wij een overwinning voor onze voetbalvrienden van BZC’13.

Prognose: BZC’13 wint
Wanneer: Zaterdag 16 december
Waar: Gem Sportpark Ter Eem, De Geerenweg 6, Baarn
Hoe laat: 15.00 uur

Bunnik’73 – OSO

Bunnik’73, verraderlijke studentenploeg. De ene week zijn ze op volle oorlogssterkte en de andere week zijn er enkele afwezig door ontgroeningen. Die tweede periodetitel. Deze belangrijke uitdaging voor ons aller OSO. Als de helden van de KIT, die periodetitel toch eens zouden winnen dan gaan zij aan het einde van het seizoen meestrijden voor promotie naar de 3e klasse. OSO, jullie kunnen het voetbaljaar prachtig afsluiten door de drie punten vanuit Bunnik naar Omroepstad mee te nemen.

Prognose: OSO wint
Wanneer: Zaterdag 16 december
Waar: Sportpark Tolhuislaan, Tolhuislaan, Bunnik
Hoe laat: 14.30 uur

FC Hilversum – De Meer

FC Hilversum speelt zaterdag misschien wel de makkelijkste wedstrijd van de top 3 in 3C. In ieder geval op papier. Thuis tegen nummer laatst, Jullie zijn echte oliebollen, nee, vreselijke appelflappen als je voetbalbolwerk Hilversum ten schande maken! Het hoeft niet mooi, maar wel met heel veel doelpunten. Opdracht is duidelijk! Reteteketet schiet ze tegen het net.

Prognose: FC Hilversum wint
Wanneer: Zaterdag 16 december
Waar: Sportpark Crailoo, Hilversum
Hoe laat: 14.00 uur

NITA – Altius

Altius ruikt de titel. Het moment suprême is daar! Nu moeten jullie het bewijzen. Hoe sterk is de zwakste schakel? Als die er al is in de geoliede Tornadomachine. Is het elftal van onze Altius vrienden gegroeid? Kunnen ze de druk aan, nu het er om gaat? Uit naar NITA, Nieuwer ter Aa. Mouwen omhoog, passie, werklust, strijd, Glühwein in de rust, getergd, van kiet af aan. Altius, laat ons juichen!

Prognose: Altius wint

[Update: Afgelast] SV de Vecht – SV Olympia’25

Aan het einde van het seizoen zou het geweldig zijn als onze Olympianen in de top 5 eindigen. Het eerste jaar in de 3e klasse en dan gelijk al bovenin meedraaien. Ze zijn er toe in staat en ze verdienen het. Maar dan zal SV Olympia’25 wel van de kleintjes moeten blijven winnen! zaterdag gaan zij naar nummer een na laatst, SV de Vecht, een ploeg die op zeker te kloppen is. Wij verwachten dan ook een mooie overwinning voor onze Olympianen.

Prognose: Olympia wint
Wanneer: Zaterdag 16 december
Waar: Sportpark de Heul, Loenen aan de Vecht
Hoe laat: 14.30 uur

VVZA – HSV Wasmeer

Komen ze als enige ploeg in ons voetbalheiligdom Hilversum op zondag in actie? Het blijft nog steeds afwachten in verband met het weer. Dat telt trouwens ook voor de wedstrijden op zaterdag. Maar als de Powerboys in het veld komen, dan gaan ze naar Amersfoort. Daar in de keistad wacht nummer 3 VVZA. Als de full track power machine wordt aangezet is, is het einde oefening voor welke tegenstander dan ook.

Prognose: Wasmeer wint
Wanneer: Zondag 17 december
Waar: Sportpark Emiclaer, Hoolesteeg 6, Amersfoort
Hoe laat: 14.00 uur