Ingezonden: ‘De dokter vergat te vertellen dat de kanker was uitgezaaid’

Foto: Pixabay

Tergooi Hilversum is onlangs uitgeroepen tot een na beste ziekenhuis van Nederland. Op het nieuws kwamen meer negatieve dan positieve reacties. Wij delen het ingezonden schokkende verhaal van Candice Wolford.

Ingezonden door Candice Wolford

Ik wil toch even mijn verhaal kwijt over het belachelijke ziekenhuis in Hilversum. Mijn moeder, Sandra van Angeren, is overleden in 2016 aan longkanker. Ze werd behandeld in het ziekenhuis in Hilversum. De manier waarop ze behandeld werd door de artsen was wonderbaarlijk slecht. Nadat ze was opgenomen in het ziekenhuis, kreeg ze te horen dat ze longkanker had. De arts heeft ons nooit ingelicht dat mijn moeder ook Vena cava superior syndroom had door de tumor in haar long. Ik ben haar symptomen gaan opzoeken op het internet en ben op het Vena cava superior syndroom gestuit. De volgende dag tijdens mijn bezoek aan mijn moeder, heb ik dit syndroom met een zuster besproken. De zuster was echter al op de hoogte dat mijn moeder dit syndroom had. De dokter was hier namelijk al van op de hoogte maar was ons dit vergeten te vertellen.

Vergeten

Tijdens mijn moeders verblijf hebben ze een stent in haar aderen geplaatst (vanwege het syndroom), helaas zijn ze toen vergeten om ook bloedverdunners toe te schrijven waardoor de stent werd geblokkeerd door bloedpropjes.

Second opinion

Nadat mijn moeder haar chemo kuren had ontvangen doen ze een scan om te zien of de kanker zich heeft verspreid. Helaas had de kanker zich ook naar haar nieren verspreid. Alleen was de longarts in Hilversum ons dit vergeten te vertellen. Wij kregen dit namelijk te horen toen zij voor een second opinion in het ziekenhuis in Amsterdam was.

Longarts op vakantie

Naast deze ontzettend domme fouten, was de manier waarop ze behandeld werd ontzettend treurig. Een van de longartsen kwam met het verhaal dat ze waarschijnlijk haar reanimatie beleid maar moest aanpassen want reanimeren had toch geen zin. Een andere longarts aan de telefoon kwam met het verhaal dat hij op vakantie ging, toen ik om een vervangend arts vroeg, kreeg ik te horen dat als mijn moeder geen twee weken kon wachten op behandeling dat de behandeling toch niet zou slagen.

Mijn moeder was zo een ontzettend lief mens en dat ze tijdens haar laatste maanden zo behandeld werd in het ziekenhuis heeft mijn hart gebroken.

Eenvoudige operatie

Dit is helaas niet het enige verhaal in mijn familie over het ziekenhuis in Hilversum. Mijn tante, Vera van Angeren, is overleden na een eenvoudige operatie. De operatie was geslaagd. Helaas waren ze haar vergeten antibiotica en bloedverdunners voor te schrijven. Na elke operatie had ze namelijk een ontsteking, dit was bij de doktoren bekend. Ook moest zij vijf dagen plat liggen, normaal krijgt iemand dan bloedverdunners. Zij is overleden door een hersenvliesontsteking en had twee bloedproppen in haar aderen.

Reacties

article
7001
Ingezonden: 'De dokter vergat te vertellen dat de kanker was uitgezaaid'
Tergooi Hilversum is onlangs uitgeroepen tot een na beste ziekenhuis van Nederland. Op het nieuws
https://hilversum.nieuws.nl/nieuws/7001/tergooi-dokter-vergat-kanker-uitgezaaid/
2018-01-05T14:42:47+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/162/2017/11/28144157/Ingezonden-Tergooi-Candice-Wolford-Hilversum.jpg
candice wolford, Hilversum, kanker, Tergooi
Nieuws