Voetbalweekend: Top vijf lonkt voor SV Olympia 25

Foto: Piet van Bemmelen

De top vijf lonkt voor Olympia’25. De Hilversummers spelen tegen ASC Nieuwland. Dit en alle andere wedstrijden van dit weekend. Een vooruitblik door William Puyk.

Waterwijk – FC Hilversum

FC Hilversum! Luister en huiver. De 1e periodetitel is binnen en wat gebeurt er dan meestal? Inderdaad, dat laten ploegen de teugels vieren. Sommige teams zakken zelfs als een plumpudding in elkaar! Waak dus voor gemakzucht. Straks in de winterstop mag je uitrusten. Morgen de kraker tegen nummer drie dus dat wordt geen walk over vrienden uit de vallei.

Prognose: Gelijkspel
Wanneer: Zaterdag 25 november
Waar: Sportpark Rie Mastenbroek, Almere
Hoe laat: 15.00 uur

Altius – SV de Vecht

Ze zitten op het vinkentouw en misschien worden zij wel de lachende derde morgen. FC Hilversum en AH’78 krijgen het beiden namelijk zwaar. Maar, rustaghhhh Tornado’s. Jullie hebben eerder laten zien een behoorlijke misstap te kunnen maken tegen een kleintje. Wat heeft Altius daar van geleerd? Morgen neemt Altius het thuis op tegen nummer een na laatst SV de Vecht. Als onze vrienden van het Kininelaantje verder gaan met hun scoringsdrift van de afgelopen weken, dan kan het talrijke publiek een prachtige wedstrijd tegemoet zien.

Prognose: Altius wint met overmacht
Wanneer: Zaterdag 25 november
Waar:Sportpark Berestein, Kininelaantje 6/7
Hoe laat: 14.30 uur

ASC Nieuwland – SV Olympia’25

Ze doen het écht naar behoren in de 3e klasse. Concentreer en focus jullie gewoon op het binnenhalen van een periodetitel. Dan doen jullie een top job. Het arsenaal aan spelers is aanwezig. Zelfs marathonman Jelmer bevindt zich in jullie midden. Een uitwedstrijd voor de boeg, ASC Nieuwland. Zeker geen makkelijke tegenstander. Bij winst lonkt de top vijf. Jullie doelstelling: in die top vijf meedraaien in het eerste jaar 3e klasse. Een kleine overwinning is op zeker mogelijk!

Prognose: Zwaarbevochten overwinning SV Olympia’25
Wanneer: Zaterdag 25 november
WaarSportpark Nieuwland, Laan van duurzaamheid 10, Amersfoort
Hoe laat: 14.30 uur

Odysseus’91 – Victoria

Wat was de teleurstelling enorm. Een tsunami was voelbaar in ons magische voetbalwalhalla Hilversum. Het contrast kon niet groter zijn tussen Noord en Zuid Hilversum. Met het shirt over het hoofd dropen ze af richting het Paviljoen. In het zicht van de haven (twee minuten voor tijd) liep het alsnog verkeerd af. Maar, van zulke tegenslagen wordt je normaliter als groep sterker. Victorianen, de teller staan weer op nul. Maar tijd om op adem te komen is er niet bij. Morgen wacht een absolute kraker. De uitwedstrijd tegen mede nummer twee Odysseus’91 staat op het programma. Vecht als ware Heeren van het Paviljoen. En misschien ook een beetje als een straatschoffie.

Prognose: Gelijkspel
Wanneer: Zaterdag 25 november
Waar: Sportcentrum Olympos, Uppsalalaan 3, Utrecht
Hoe laat: 15.15 uur

De Meern – SV Loosdrecht

Wij gaan naar onze voetbalbroeders aan de andere kant van de slagboom. De oranje brigade speelt goed, scherp en gedreven. Alleen draait het om de doelpunten soupboys. De ballen moeten tegen het net en niet erover, naast of tegen die vogelverschrikker in het doel aan. Zo’n fantastische ploeg en zo laag op de ranglijst. Om gek van te worden! zaterdag moet er toch echt worden gewonnen! Anders wordt plaats tien ingeruild voor plaats elf.

Prognose: Winst Loosdrecht
Wanneer: Zaterdag 25 november
Waar: Sportpark de Meern, Loenenseboslaan 2 De Meern
Hoe laat: 14.30 uur

BZC’13 – VOP

Wat een verhaal was dat vorige week. Maar niet meer omkijken, het nagenieten heeft lang genoeg geduurd. Schlüss. Koppies weer fris. Nummer twee VOP komt naar het Jagerspaadje 30. Vorige week versloegen zij nog koploper FZO. Dus BZC’13 kan zijn borst meer dan nat maken. Maar als BZC’13 het spelletje weet te spelen dat zij graag willen spelen, zit een overwinning er zeker in. Het zou tevens een geweldig begin zijn van de tweede periodetitel. Hilversumse voetbalfanaten, een mooie topwedstrijd om te aanschouwen.

Prognose: Zwaarbevochten overwinning BZC
Wanneer: Zaterdag 25 november
Waar: Jagerspaadje 30, Hilversum
Hoe laat: 14.30 uur

Patria – OSO

Wat is het toch OSO? Iedere zaterdagmiddag rond half vijf kunnen wij onze ogen niet geloven. Het lijkt wel of ze in een achtbaan zitten die maar niet stopt. Het geijkte verhaaltje. Als je zelf niet scoort doet de tegenstander het wel. Die scherpte ontbreekt bij OSO. Koelbloedigheid, dat killersinstinct. Afgelopen week kwam onze vaste schrijver zelfs niet meer uit zijn hoogwerker. Totaal ontgoocheld bleef hij zitten! Maar liefst drie dagen lang, toen hebben ze hem er uiteindelijk uit getakeld. Tegen Patria moet het gebeuren.

Prognose: Eindelijk een overwinning voor OSO
Wanneer: Zaterdag 25 november
Waar: Sportpark Blikkenburg, Zeist.
Hoe laat: 14.30 uur

HSV Wasmeer – Zwaluwen Utrecht 1911

En dan onze enige echte club op zondag, de Powerboys. HSV Wasmeer is helaas door vele blessures weggezakt op de ranglijst. Daar hoeven zij voorlopig even niet meer naar te kijken. De blik is gericht op de tweede periodetitel. En deze triomftocht gaat zondag beginnen als ze thuis spelen tegen Zwaluwen Utrecht 1911. Afgelopen week speelden twee 16-jarige junioren mee. Dus de plankenkoorts is voorbij, het zijn bijna al routiniers! Wie weet staan ze in de basis.

Prognose: Wasmeer wint
Wanneer: Zondag 26 november
Waar: Sportpark Wasmeer, Hilversum
Hoe laat: 14.00 uur