SC ‘t Gooi trekt eerste elftal terug uit competitie

Foto: Foto

Triest nieuws: het bestuur van SC ‘t Gooi stapt per direct met het eerste elftal uit de 4e klasse E. De voetbalclub maakt het lopende seizoen niet af.

In een kort bericht maakt secretaris/voorzitter Jan Willem Hoogendoorn bekend dat het eerste elftal van SC ‘t Gooi dit seizoen geen wedstrijden meer speelt. “Helaas zijn wij genoodzaakt ons eerste team mannen, uitkomende in de 4e klasse E, per direct terug te trekken uit de competitie.”

Tekort aan spelers

Hoogendoorn heeft een simpele verklaring voor het drastische besluit. “Een voortdurend tekort aan spelers met alle gevolgen van dien voor organisatie maar ook voor tegenstanders, heeft ons helaas tot dit besluit gebracht.”

Komende tegenstander

De voorzitter laat weten dat tegenstander voor komend weekend AS ’80 uit Almere op de hoogte is gesteld.

Doet pijn

Voetbalexpert William Puyk laat zijn licht over de situatie schijnen. “Het vervelende bericht dat het eerste elftal ‘t Gooi zich voor dit seizoen terugtrekt uit de competitie, doet pijn. Vooral een club met zo’n prachtige traditie. Ze gingen zelfs jaren als profclub door het leven.”

“Laten wij binnen ons voetbalbolwerk hopen dat SC ’t Gooi de komende maanden alles op een rijtje zet en vanaf volgend seizoen weer okselfris met een eerste elftal aan de competitiestart verschijnt”, eindigt hij.