Dit voetbalweekend: Hilversumse internationals terug bij hun club

Foto: Albert van der Ploeg

Wat heeft dit voetbalweekend in petto voor de Hilversumse clubs? Voetbalkenner William Puyk blikt vooruit. Dit weekend keren de internationals na hun wedstrijd voor het Hilversums Elftal terug naar hun clubs.

De Hilversumse internationals zijn na de benefietwedstrijd voor Noah weer teruggekeerd op hun vertrouwde voetbalnest. De helden van voetbalbolwerk Hilversum lieten hoofdklasser Huizen achtmaal met gebogen hoofd naar de middenstip lopen.

VVZ’49 – Victoria

Uit respect voor onze hoogst spelende club beginnen wij in de 2e klasse. De Victorianen, met kersvers Hilversums international Rik Langhout in de gelederen, gaan op bezoek bij VVZ’49. Dit wordt de volgende Hilversumse ploeg die Soest binnen een week in voetbalrouw dompelt. In Soest denken ze dat de thuisploeg blij mag zijn met een gelijkspel.

Al toeterend met 3 punten in de waterzak rijden wij langs dat oude bouwvallige paleis terug naar het machtige voetballand Hilversum. KIJK, dat is nog eens klare taal.

Prognose: Victoria pakt door hun voetballend vermogen drie punten.
Wanneer: zaterdag 21 oktober
Waar: Sportpark Zonnegloren, Eemweg, Soest
Hoe laat: 14.30 uur

CDW – SV Loosdrecht

Onze voetbalvrienden achter de slagbomen zijn nog niet echt in het beste doen. Het eurootje valt tot op heden nog steeds de verkeerde kant op. Maar de hoofdleverancier van het Hilversums elftal met vier internationals gaat voor een wederopstanding zorgen tegen CDW.

Prognose: Ook een kwakkelend Loosdrecht moet gewoon drie punten kunnen pakken tegen de nummer laatst.
Wanneer: zaterdag 21 oktober
Waar: Sportpark Marienhoeve, Wijk bij Duurstede
Hoe laat:14.30 uur

Wartburgia – SV Olympia’25

Door naar de 3e klasse C. Olympia moet! Met twee kersverse Hilversumse internationals in de gelederen waarvan Mo afgelopen woensdag volgens vele een topwedstrijd speelde, moet het lukken. Kom op Olympianen, maak die kansen gewoon af. Zet je standbeen goed en haal uit!

Prognose: Ondanks een troosteloze ambiance met weinig teschouwers wordt dit een kleine overwinning voor Olympia.
Wanneer: zaterdag 21 oktober
Waar: Sportpark Drieburg, Amsterdam
Hoe laat:14.30 uur

Altius – Buitenboys

Roadrunner, Beugelsdijk, Arno Jonge Haan en onze Golden Boy hebben er zes maanden op moeten wachten, maar het is eindelijk zover: ze hebben een interland achter hun naam! Tornados blijf met beiden benen op de grond. Ik weet het, nu komt de aandacht van het vrouwelijk schoon. Blingbling, rolexen, onderbroeken van Bjorn Borg en petjes scheef op je hersenpan geplaatst. Maar, morgen komt wel Buitenboys op bezoek!

De tellers staan weer op nul. Terugkijken naar behaalde successen is historie, daar scoor je morgen geen punten mee. Vroeg naar bed, een goede massage en dan blijven de 3 punten gewoon op het Kininelaantje. Altius, laat ons juichen. 

Prognose: Overwinning voor Altius: het thuisvoordeel geeft de doorslag.
Wanneer: zaterdag 21 oktober
Waar: Kininelaantje, Hilversum
Hoe laat:14.30 uur

FC Hilversum – AH’78

Daar is de volgende kraker binnen de landsgrenzen van het grootste voetbalbolwerk in het sterrenstelsel Hilversum. De kraker tussen de nummers 1 en 2 staat op het programma in de 3e klasse C. De krijgers uit de vallei met onze trompettist Dave Huijmans in het midden.

Het weerzien met oud-Altius-trainer Daan Hidden geeft nog een speciaal tintje aan deze mooie wedstrijd. Het blijft een wereldgozer. Maar Daantje, Daantje. Ik heb je een tijdje geleden al gewaarschuwd! Er gaat morgen alleen een lege waterzak richting het Huizerhoogt! Met pek en voetbalveren sturen wij AH’78 de Larenseweg op! Met tweevoudig international Michael The en tweesterren koning Jerraynell van den Pol in de basis, wast FC Hilversum dat varkentje wel even!

Prognose: Het gelouterde FC Hilversum met een schat aan ervaring laat de voetbalkaas niet van het brood eten en wint.
Wanneer: zaterdag 21 oktober
Waar: Sportpark Crailoo, Hilversum
Hoe laat:14.00 uur

SC ‘t Gooi

SC ‘t Gooi heeft vrij door het oneven aantal clubs in de poule.

BZC’13 – OSO

The battle of the Hunterspath. De dorpskraker waar in 4F waar al tijden binnen ons voetbalwalhalla Hilversum over wordt gesproken. Je kunt geen supermarkt inlopen of mensen staan in de gangpaden over deze kraker te praten. Toko Roko loopt storm, iedereen wil een toto-formulier invullen: wordt het een 1, een 2 of toch een 3?

Afgelopen woensdag deelden Dany Zwart (BZC’13), Randy Kroon (BZC’13), Nordin Benhammou (OSO) en Daniel ‘meanmachine’ Majoor (OSO) nog de kleedkamer. Nu komen er twee van links en twee van rechts.

Het zal storm lopen, dus kom op tijd naar het complex van BZC’13.

Prognose: Een gelijkspel in dé dorpsderby.
Wanneer: zaterdag 21 oktober
Waar: Jagerspaadje 30, Hilversum
Hoe laat:14.30 uur

HSV Wasmeer – Saestum

Ondanks vele blessures moet Wasmeer in staat zijn de punten in huis te houden.

Prognose: Een kleine overwinning.
Wanneer: zondag 22 oktober
Waar:Sportpark Anna’s Hoeve, Hilversum
Hoe laat:14.00 uur