Voetbalweekend: boeiende dorpskraker en snelste hattrick Wasmeer

Foto: Pixabay

FC Hilversum en OSO gaan aan kop en Victoria en Wasmeer delen de tweede plek in hun competitie. Het waren weer ouderwetse hoogtijdagen. William Puyk beschouwt het afgelopen Hilversumse voetbalweekend.

Op het programma stond één mega- dorpskraker en een paar interessante streekderby’s. Om maar meteen met de voetbaldeur in huis te vallen, het duel SV Olympia ‘25 – FC Hilversum was het aanzien meer dan waard. De twee ploegen gingen de strijd vol aan. En ondanks dat Pluvius meer dan zijn werk deed kon er toch nog redelijk gevoetbald worden.

50ste treffer Van der Pol

Kansen waren er over en weer, maar uiteindelijk gingen de gasten er door doelpunten van Tony Crusell en Jerraynell van der Pol met een 0-2 winst vandoor. Voor Jerraynell was het zijn 50ste doelpunt in zijn voetbalcarrière. Gefeliciteerd Topper! Door dit resultaat is FC Hilversum de trotse koploper in de 3e klasse C.

Wet van Murphy

Bij de buren van de Olympianen, SC ’t Gooi, geldt op dit moment de wet van Murphy. De geelzwarten hebben te kampen met veel geblesseerden en als tijdens de wedstrijd hun keeper na een lichte overtreding ook nog eens met rood van het veld af moet, is het vechten tegen de bierkaai. Moet gezegd worden, de karakterboys van SC ’t Gooi hebben gevochten als voetballeeuwen. Helaas ging tegenstander Fortius er met een 1-4 overwinning vandoor.

Altius haalt uit

Enkele honderden meters verderop, op Sportpark Berestein, veegde ons aller Altius koploper BFC uit Bussum met 3-1 van de mat. Aan de kant van Altius was uitblinker Glenn ‘golden boy’ Hemmers met twee fraaie doelpunten de grote man. Enes Unlu schoot een beauty van een vrije trap binnen. Door dit resultaat stijgt de Beresteinse Oranjebrigade naar een gedeelde derde plaats in de 3e klasse C!

Pruttelende voetbalmotor

Victoria promoveerden twee seizoenen op rij en tot vorige week gingen ze na twee wedstrijden fier aan kop in de 2e klasse B. Helaas pruttelde afgelopen zaterdag de voetbalmotor tegen CJVV enigszins. Toch pakte Victoria thuis een verdiend gelijkspel: 2-2. Stijn Westerhout en Dimitri Krommenhoek waren trefzeker voor de thuisploeg.

Kanonniers van OSO

Op het Jagerspaadje gaan wij een deurtje verder. Er staat geen maat op de kanonniers van OSO. Gaan zij met FZO uit Zeist de dienst uitmaken in 4F? Na de verdiende 5-1 overwinning op SEC zeggen wij chauvinistische voetbaldieren uit voetbalmekka Hilversum: ‘Ja, natuurlijk’. OSO, met uitblinker Nicky de Vink in de gelederen, is samen met FZO trotse koploper in 4F. Hier haalde Nicky de Vink (2x), Steve Poort(2x) en Daan Ehrenburg de trekker over!

Eindelijk drie punten

Maar het volgende nieuws doet ons misschien wel het meeste deugd. De buren van het Jagerspaadje 30 BZC ’13 heeft gewonnen! We zijn euforisch! Eindelijk zijn ze binnen bij onze vrienden! Het was nog even peentjes zweten, want de scheidrechter vond dat de tweede helft een uur moest duren! De weg omhoog is gevonden. BZC ’13 – ’t Vliegdorp: 2-1. Doelpunten BZC ’13: Kelvin van der Veen (pen) en Bilal el Aouami.

Snelste hattrick ooit

Het Hilversumse voetbalweekend sluit traditiegetrouw af met een wedstrijd van Wasmeer (in de volksmond beter bekend als de Powerboys). Wasmeer maakte tegen FC Jeugd misschien wel de snelste Hilversumse hattrick die ooit. Marco Leurs had precies veertien minuten nodig om de 1-0, 2-0 én 3-0 op het scorebord te schieten. Wat een afsluiting van het weekend.

Hilversums elftal

18 oktober wordt voor de tweede keer in 25 jaar een Hilversums elftal voor het goede doel in actie! De stichting MZS (organisatie voetbal Hilversum) organiseert een wedstrijd tegen SV Huizen. Volgende week zullen wij jullie hier meer over vertellen, maar noteer alvast in de agenda: 18 oktober, Hilversums elftal – SV Huizen op het complex van HSV Wasmeer.

Tot volgende week!

William Puyk speelde in een grijs verleden bij Hoogerheide, Donar en ’t Gooi. Hij is tevens sinds een paar jaar de drijvende kracht achter de Facebookgroep Voetbal Hilversum. Voor Hilversum.nieuws.nl beschouwt hij iedere week het Hilversumse voetbalweekend.