Mingfang Wang debuteert met boek over haar leven in Hilversum

Foto: Mingfang Wang

Tijgerkop, het debuut van de Chinese schrijfster en oud-eigenaar van restaurant Chinese Muur Mingfang Wang, ligt vanaf nu in de winkel. Ze vertelt daarin over haar leven in Hilversum.

Mingfang Wang (1974) is de eerste Chinese schrijfster sinds 25 jaar die debuteert met een boek in Nederland. De Chinese was tot 2016 eigenaar van restaurant Chinese Muur op de Groest.

Lulu Wang

Tijgerkop is waargebeurd en gaat over het leven van de ondernemer. Niemand minder dan Lulu Wang geeft hoog op over het debuut. “Eindelijk een verhaal over Chinezen in Nederland geschreven door een Chinese! Eerlijk en soms zelfs ontwapenend vertelt ze over het wel en wee van een bevolkingsgroep die zelden zijn stem verheft. Via haar pen komt deze groep tot leven, met dezelfde gedachten en gevoelens als anderen maar toch anders dan anders.”

Restaurant in Hilversum

Mingfang vertelt in haar boek Tijgerkop openhartig over de uitdagende gebeurtenissen in haar leven. Als meisje van twaalf droomt ze van een leven het paradijselijke Nederland, maar daar aangekomen loopt het allemaal anders. Het lot slaat toe en haar broertje overlijdt. Ze erft zijn restaurant in Hilversum en doet twaalf jaar lang haar best hem te eren door van de zaak een succes te maken.

Winnen

Wij geven in samenwerking met Mingfang Wang drie exemplaren weg van Tijgerkop. Wil je meedoen? Like dan onze Facebookpost en vertel ons waarom je het boek wilt.

Mingfang Wang