[Video] Deze ongelofelijke Hilversumse villa gaat nu in de verkoop

Foto: Netherlands Sotheby's International Realty

Villa Sonneheerdt gaat in de verkoop. Deze villa die de status Rijksmonument bezit, heeft maar liefst vijftien kamers. Neem hier een kijkje binnen.

Deze gigantische villa ligt in het villapark Nimrodpark op de Hertog Hendriklaan. Het maar liefst vijftien kamers tellende huis is aan het begin van de twintigste eeuw gebouwd en is gedoopt tot Villa Sonneheerdt.

Architect

Sonneheerdt is gebouwd in neoclassicistische stijl naar het ontwerp van architect E. Verschuyl. Vanaf 1959 is het lange tijd opleidingscentrum geweest voor officieren. De prijs is helaas alleen op aanvraag beschikbaar.

Mega-oppervlakte

Netherlands Sotheby’s International Realty omschrijft het gebouw als volgt: Het huis is optimaal op het zuiden gebouwd, daardoor kunt u van zonsopgang tot zonsondergang genieten van de zon in de tuin en op het zonneterras. Het perceel is ca 1,1 hectare groot waarbij het roodbakstenen Rijksmonument “Sonneheerdt” centraal in het midden ligt met aan de voorzijde de monumentale vijver. Het landhuis zelf heeft een vloeroppervlak van circa 1.250 m2 en een inhoud van maar liefst circa 5.000 m3.

Video

De omschrijving gaat nog wel even door, maar om écht een indruk te krijgen van Sonneheerdt kun je beter de onderstaande video bekijken.

Bekijk ook: Een video van de Westerheide in volle bloei