Eenderde Hilversumse sportclubs heeft het financieel moeilijk

Foto: Pxhere

Dertig procent van de sportclubs in Hilversum scoort onvoldoende op het gebied van financiën, dat blijkt uit onderzoek van het Mulier Instituut.

Het Mulier Instituut deed onderzoek naar de organisatiekracht van de sportverenigingen in Hilversum. Hieruit blijkt dat 30 procent van de sportclubs een onvoldoende scoort op het gebied van financiën. 14 procent scoort een ‘matig’. Opvallend is dat 35 procent een goed scoort.

Verenigingsmonitor

In de Verenigingsmonitor Hilversum 2017 is aandacht voor het ledenbestand, beleid, financiën, het (vrijwilligers)kader en accommodaties. Van 43 verenigingen zijn de resultaten geanalyseerd, een respons van 48 procent.

Organisatiekrachtig

Er is ook goed nieuws. 65 procent van de verenigingen in Hilversum is voldoende of goed organisatiekrachtig, blijkt uit het onderzoek. En op enkele verenigingen na is de ontwikkeling van het ledenaantal voor verenigingen nauwelijks een punt van zorg.

Accommodatie

De staat van de accommodatie daarentegen vormt voor Hilversumse verenigingen een punt van zorg. Bijna de helft van de verenigingen scoort matig of onvoldoende op dit criterium.

Rapport

Benieuwd naar de complete resultaten en aanbevelingen? Lees het rapport hier.