Gooi vraagt provincie opnieuw om AZC Crailo

Foto: Frans Regtien

Het Opvangverbond van Gooise gemeenten(zie foto) wil dat de provincie Noord-Holland het besluit om geen nieuw asielzoekerscentrum te plaatsen op het Crailo-terrein heroverweegt. ‘De huidige situatie vraagt van een ieder inspanning’, schrijft burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum aan de provincie.

De gemeenten willen samen met het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers zo snel mogelijk een gesprek willen met de provincie om alsnog asielzoekers te kunnen huisvesten op de Kolonel Palmkazerne.

Marktpartijen
Twee maanden geleden wees de provinciem de eigenaar van het voormalige defensieterrein, de komst van een nieuw asielzoekerscentrum af. De provincie gaf aan de gronden te willen verkopen aan (markt)partijen die het gebied verder ontwikkelen.

Nu de Gooise gemeenten deze week hebben besloten zoveel mogelijk opvanglocaties te zoeken, wordt het verzoek opnieuw ingediend. ‘Uiteraard begrijpen wij dat het een complex proces is waarbij vele facetten en faseringen in de tijd een rol spelen. De gemeenten in onze regio zullen daarbij hun verantwoordelijkheid nemen” aldus Broertjes in de brief.