PET-CT scanner bij Tergooi in gebruik

Foto: Sebastiaan Dingemans

Een verbetering van de vroegtijdige diagnose van allerlei afwijkingen en gerichte topklinische behandeling. Dat zijn volgens ziekenhuis Tergooi de grote voordelen van de nieuwe PET-CT scanner, die maandag 14 september op de locatie Hilversum in gebruik wordt genomen.

Ziekenhuis Tergooi is de eerste en enige instelling in de regio Gooi en Vechtstreek met deze geavanceerde scanner. Patiƫnten kunnen vanaf nu dicht bij huis terecht en hoeven niet meer naar Amsterdam, Utrecht of Amersfoort voor een dergelijke scan.

Chemotherapie
Een PET-CT scan wordt vaak gebruikt om mogelijke (uitzaaiingen van) kanker op te sporen. Ook kan worden bekeken of de behandeling met bijvoorbeeld chemotherapie of bestraling effect heeft gehad.

Naast het opsporen van bepaalde kankertypes kan de PET-CT scanner ook worden ingezet voor andere aandoeningen. Zo kan de behandeling van patiƫnten met onbegrepen koorts of ontstekingen worden verbeterd met behulp van de scan. Het ziekenhuis denkt jaarlijkse vele honderden scans te kunnen uitvoeren.