Plannenmakerij rond Top 2000-activiteiten

SAMSUNG
SAMSUNG
Foto: Frans Regtien

Deze week is in de Vorstin gesproken worden over plannen en activiteiten rond de laatste week van het jaar waarin heel Nederland en dus ook Hilversum aftelt naar nummer 1 in de lijst der muzieklijsten. De Top 2000, die ook iedereen kent van het café in het instituut Beeld en Geluid.

Iedereen kan meepraten en zich aanmelden via [email protected]. Daarbij wordt bijvoorbeeld gedacht aan muziekverenigingen, artiesten, dj’s, filmmakers, horecaondernemers, sportorganisaties en winkeliers. Tijdens het eerste gesprek, dat half september een vervolg krijgt, zijn veel plannen van individuen, verenigingen en bedrijven op tafel gekomen.

Nu wordt gekeken naar de haalbaarheid. Een bigbandfestival, een bijdrage van koren, muziekfilms gecombineerd met LIVE optredens, bandjes die toeren langs de horeca, dat zijn enkele voorbeelden van mogelijke activiteiten. Er is ook een idee geopperd om iets te doen met bijzondere muziekgerelateerde verhalen van Hilversummers of mensen die hier hebben gewoond of gewerkt.

Luister hier naar directeur Leon Zwaans van de Vorstin, hij werd geinterviewd op de lokale radiozender RTi Hilversum.