“Wagenmakersplein moet kinderplek worden”

Foto: Google Street View

In haar eigen centrumvisie “Centrum met Allure” pleit de VVD Hilversum voor verschillende sferen en thema’s voor de pleinen in het centrum. Het Wagenmakersplein moet daarin een speel- en kinderplein worden, in plaats van een fietsenstalling.

De tweewielers moeten achter groene hagen verdwijnen. Volgens de partij worden boodschappen vooral in de wijk in de supermarkt gedaan en kopen we steeds meer via internet. Het stadscentrum moet er zijn voor sfeer en recreatie en evenementen.

Babywinkel
“Er zijn al een speelgoedwinkel, een restaurant met speelzolder, een spellencentrum en een pannenkoekenrestaurant gevestigd. Waarom dus niet hierbij aanhaken en straks ook een kinderkledingwinkel, een babywinkel, een kinderschoenenwinkel”, aldus VVD-raadslid Joost van Gils op de website van de Hilversumse liberalen. Luister hier naar het gesprek met hem bij de lokale omroep RTi Hilversum dat Frans Regtien met hem had.

De VVD stelt in haar centrumvisie voor om aan ‘ruilverkaveling’ te gaan doen. Een binnenstadmanager, die nu gezocht wordt, kan actief winkels werven of stimuleren dat winkels op de juiste plek terecht komen.

Doorgang
Ook de doorgang van de Kerkstraat naar het Wagenmakersplein leent zich volgens de Hilversumse coalitiepartij voor ruilverkaveling. Op de plek van Eyes+More zou volgens de VVD gezellige daghoreca moeten komen.

In plaats van fietsen aan beide zijden zoals nu, ontstaat dan een verbinding naar het Wagenmakersplein. “Langs een zonnig terras met boompjes, dat vanaf De Smidse tot aan de Kerkstraat doorloopt. Halverwege deze drukste winkelstraat zou dat niet alleen een geweldige toevoeging zijn, maar ook een mooie toegang tot het speelplein”, aldus van Gilse.

Bankjes
In het midden van het Wagenmakersplein wil de VVD een veilige, groene speelplek voor kinderen, met rondom bankjes voor ouders. Ook vanaf de terrassen moet er goed zicht op de spelende kinderen zijn.

Facebookreacties
Op onze Facebookpagina wordt veel gereageerd op het VVD plan. Diana Dekker schrijft: “Doen!!! Er zijn nu ook al zoveel fietsen niet in de rekken! En er komen toch weer rekken staat in artikel”. Ook Nathalie van Verseveld-Kooi vindt het een goed idee. “Hehe eindelijk wordt Hilversum eens wat kindvriendelijker! Er is hier in het centrum echt barweinig waar je leuk kan vertoeven en je kinderen zich ook vermaken!!!”

Maar er zijn ook tegenstanders. Neem Marleen Oerlemans.”Al die VVDers gaan zeker altijd met de auto naar het centrum. Er is nu al te weinig ruimte om je fiets te stallen, dus als dit door gaat helemaal. Toen de Kerkbrink gereorganiseerd werd, gingen daar ook alle fietsenrekken weg, de Zeedijk staat altijd…staat altijd volgepakt met fietsen (binnen en buiten de daarvoor bestemde plekken), zo ook op de Groest, voor de Hema staat het altijd vol”.

“Waarom zou je juist fietsers uit het centrum willen verjagen? Alleen omdat diezelfde VVDer als hij op het terras van de Smidse of Your Coffee zit, niet naar zijn kinderen om wil kijken, maar ze op een speelplek wil dumpen. Ga dan lekker koffie drinken bij de Ikea, kun je ze onder toezicht in de ballenbak dumpen. Het moet niet gekker worden in Hilversum!”

En Linni van der Velde zegt: “Fijn waar moet ik zometeen mijn fiets nog kwijt?? En het centrum is geen kinderspeelplaats hoor! Niks mis met kinderen hoor ben dol op ze maar om daar nou een goede fietsen stalplaats voor op te offeren vind ik een beetje overdreven. En met dat fijne weer in Nederland zal het de helft van de tijd nat zijn enzo wat heb je er dan aan?”

Zie ook

https://www.facebook.com/mediastadnieuws?ref=bookmarks