Gemeente krijgt plannen voor Almansweide

Foto: Joost Huijsing

Het was de planning en die is precies gehaald. Net voor 1 augustus diende architect Mart-Jan Oosterveld de tekeningen voor het voorlopig ontwerp van Almansweide bij de gemeente in. Het is nu aan Hilversum om te bepalen of de plannen haalbaar zijn.

 

Almansweide is een project van 23 duurzame woningen in de wijk Anna’s Hoeve. Toekomstige bewoners ontwikkelen ze zelf, zonder een projectontwikkelaar. Daarvoor hebben ze bijvoorbeeld soms met hun buren avondenlang samen ideeen bedacht.

Voorzitter Willem Gockel van Almansweide zegt daarover: “Je creëert met je toekomstige buren je directe leefomgeving en kent je wijkgenoten al lang voordat je verhuist”.

Energieneutraal
Het is de bedoeling dat de woningen energiezuinig, mogelijk zelfs energiecentraal worden opgeleverd. Dat houdt in dat alle woningen evenveel electriciteit opleveren dan ze gebruiken. Er komen zonnepanelen op de daken, volgens het voorlopige ontwerp zijn het er bijna 400.

De deelnemers aan het project gaan het komende half jaar gezamenlijk het plan uitwerken. Volgens voorzitter Willem Gockel gaan de plannen aangescherpt en verbeterd worden. Instappen is nog mogelijk. Meer informatie op de site http://www.almansweide.nl/nieuws