Arena Games kampten met opstekende wind

De Klaverblad Arena Games in Hilversum werden zondag redelijk goed bezocht. Jammer was dat in de loop van de middag de wind opstak. Dat hinderde de pogingen om limieten voor het wereldkampioenschap of persoonlijke records binnen te kunnen halen.

 

Churandy Martina, de immer goedlachse 100 meter-specialist(2de van links op de foto van deze wedstrijd) liet zich in de finale verrassen door de Turk Jak Ali Harvey,die uiteindelijk won in 10.48. Martina werd gedeelde 2de in 10.65. Hij had de dag ervoor in Parijs wel de WK-limiet gehaald door toen 10.12 te lopen. Waarschijnlijk was dat ook de reden dat het heilig vuur in Hilversum enigzins ontbrak.

Nadine Visser toonde aan in goede vorm te zijn. Ze liep een tijd van 13.38 op de 100 meter horden en van 11.71 op de 100 meter voor vrouwen. Fraai was verder ook de prestatie van de Braziliaan Augusto, die met de polsstok over een hoogte van 5 meter 60 kwam.

Voor Rutger Smith(zie foto in roze shirt) kwamen de weersomstandigheden tijdens de Hilversumse Arena Games slecht uit. De van een zware blessure herstelde discuswerper had zich voorgenomen hier de WK-limiet 65 meter te gooien, maar dat kwam er niet van na 3 mislukte pogingen. Maar hij is vol vertrouwen dat het nog wel gaat lukken. Kijk en luister naar de bijdrage van de collega’s van de NOS.

http://nos.nl/artikel/2045341-blessureleed-maakt-smith-sterker-en-zelfverzekerder.html