Veel werk aan de weg start maandag

Foto: Google Street View

Maandag 6 juli gaan enkele wekenlang durende wegwerkzaamheden van start. Het gaat om de Minckelersstraat, Johannes Geradtsweg en de kruising Vaartweg/Brinkweg. Dat gebeurt nu omdat volgens de gemeente het in het najaar afsluiten van deze wegen pas echt gaat leiden tot een grote verkeerschaos.

 

Overigens was aanvankelijk het plan om deze week al te starten met de Minckelersstraat; het stuk van de Anthony Fokkerweg tot de Liebergerweg. Maar met de dan nog open Johannes Geradtsweg en de ook nog eens afgesloten Larenseweg vreesde de gemeente een enorm chaos op de Kamerling Onnes- en Oosterengweg.

Wegdek
De Johannes Geradtsweg is vanaf maandag tot en met 14 augustus dicht tussen de Snelliuslaan en de kruising met de Jacob van Campenlaan. Omrijden kan via het centrum of de Erfgooiersstraat. Op de kruising Vaartweg/Brinkweg komen nieuwe stoplichten, wordt het wegdek vervangen en het kruispunt opnieuw ingericht. Tot slot wordt de situatie verbeterd voor fietsers en auto’s die vanaf de Havenstraat op het kruispunt af komen.

Tegenstanders van het tegelijk uitvoeren van al dit werk zijn bang dat er ondanks de vakantieperiode toch een grote verkeerschaos gaat ontstaan. De PvdA wijst verder o.a. op de enorme piekbelasting voor de wegwerkers.