Zonnebloemen symbool herdenking MH17 ramp

Foto: Allas 0591

De Stichting Vliegramp MH 17 organiseert op vrijdag 17 juli van 14.00 tot 17.00 uur in Nieuwegein een besloten landelijke herdenkingsbijeenkomst voor de nabestaanden. Het is die dag precies een jaar geleden dat dit drama plaatsvond, dat het leven kostte aan 15 Hilversummers.


Ook in Hilversum vindt er in de avond voor de nabestaanden van de Hilversumse slachtoffers een kleine, besloten herdenkingsbijeenkomst plaats in de Mariakapel van de St. Vituskerk aan de Emmastraat.

Daamaast zal voor iedereen die daar behoefte aan heeft, de St. Vitus op vrijdag l7 juli vanaf 10.30 uur haar deuren openen. Iedereen is dan welkom om te herdenken en/of in het daarvoor bestemde boek te tekenen.

Zonnebloemen
De gemeente Hilversum heeft enige weken geleden van de heer Schansman (de vader van slachtoffer Quinn Schansman) zonnebloemzaden ontvangen uit het veld in Oekraine waar het vliegtuig is neergestort. Deze zaden zijn door het Pinetum Blijdenstein opgekweekt tot zonnebloemen.

De zaden kunnen vervolgens worden doorgegeven aan scholieren en sportverenigingen. Zij kunnen deze zaden thuis weer verder opkweken en planten. Op deze manier worden de slachtoffers door heel Hilversum in herinnering gehouden, zegt de gemeente.

Symbool
Er worden op 17 juli bakken met zonnebloemen geplaatst bij het stadskantoor, rotondes en de St. Vituskerk. Bij de van Oudheusdenkazerne en in de tuin van de St. Vituskerk worden vijf zonnebloemen geplant die symbool staan voor de vijf Hilversumse getroffen gezinnen.

De gemeente hoopt dat de zonnebloem het symbool van herdenking van de Hilversumse slachtoffers van de MH 17 ramp worden.