Ontmoeting mediageneraties in KRO-gebouw

In de nieuwe korte film van de Hilversumse Heyl Brothers wordt de oude en nieuwe generatie mediamakers bijeen gebracht, in een hommage aan televisie en radio. zoals het vroeger was. Dit gebeurt in het oude KRO-gebouw aan de Emmastraat.

Met de hulp van oud-KRO journalist Ton Verlind zijn er in deze film verschillende oud-KRO medewerkers te zien, zoals Herco de Boer, Edvard Niessing, Jan Hovers, Sipke Jan Bousema, Ido Ypma, Frans Regtien en Ton Verlind zelf.  Ook Joep Sertons , bekend van GTST, heeft een rolletje in deze onetaker van 3 minuten van Action Reaction Productions.

Hoorspel
Korte inhoud: de redacteur van een hoorspel moet er van zijn baas voor zorgen dat een controversiële scene niet wordt uitgezonden. Als hij zijn tocht maakt door de levendige studio vol creatieve, levenslustige mensen begint hij steeds meer aan zijn opdracht te twijfelen.

De film brengt de kijker naar de KRO Studio in de jaren ’70 en werpt een blik in de geschiedenis van dit monumentale gebouw. Hij dingt mee naar een prijs in een wereldwijde competitie voor korte films, waarvoor online gestemd kan worden.

http://www.rode.com/myrodereel/watch/entry/1163

Hier een blik achter de schermen van de productie.