Tergooi: geen doorverwijzen bij dure medicijnen

Foto: Frans Regtien

Ziekenhuis Tergooi  in Hilversum en Blaricum zegt zich niet te herkennen in het beeld van de publieke opinie dat patienten met dure medicijnen steeds vaker worden doorverwezen en niet meteen de beste behandeling krijgen.

Volgens internist oncoloog Ankie van der Velden krijgen patienten bij Tergooi de zorg en medicijnen die ze nodig hebben. “Daar kunnen ze op vertrouwen en daar is ook geen discussie over”.

Vergoeding
Het ziekenhuis voegt er wel aan toe dat het huidige vergoedingensysteem de zorg voor kankerpatienten op de middellange termijn wel bedreigd. Dat zou komen omdat ziekenhuizen geconfronteerd worden met lopende kosten voor dure medicijnen, zonder dat daar een adequate vergoeding tegenover staat.

Dure geneesmiddelen vormen een steeds grotere kostenpost voor individuele ziekenhuizen en dat geldt dus ook voor ons ziekenhuis, meent Tergooi, dat daarom zegt ook de oproep van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen aan farmaceuten, ziekenhuizen, verzekeraars en de minister te steunen om hiervoor samen tot een oplossing te komen.