Muzikale voorstelling over Teddy Scholten door de Fusie

Voor schrijver en regisseur Robbert Jan Proos van de Hilversumse theatergroep Fusie gaat met de muzikale voorstelling ‘Een Beetje’ een droom in vervulling. Eindelijk eens een voorstelling maken over het Songfestival. Hierbij de trailer van de voorstelling.

In het Muziekcentrum voor de Omroep was op 18 april de vuurdoop van deze productie, die geinspireerd is op het leven van Teddy Scholten. Zij won in 1959 het Eurovisie Songfestival met deze klassieker uit de Nederlandse muziekgeschiedenis. Ook op 24 en 25 april wordt ‘Een Beetje’ opgevoerd.

Volgens theatergroep Fusie gaat het om een voorstelling over liefde, creativiteit, muziek en familie, maar ook over verdriet en eenzaamheid. De weg die Teddy Scholten moest afleggen om het Songfestival te kunnen winnen, ging niet over rozen. Teddy Scholten was een van de eerste echte Nederlandse televisiepersoonlijkheden.

Meezingen
Teddy Scholten overleed in april 2010, volgende maand dus precies 5 jaar geleden. ‘Een Beetje’ is deels fictie en deels werkelijkheid en wordt geillustreerd door de succesvolste Nederlandse inzendingen naar het liedjesfeest door de jaren heen. Dus, inderdaad, de Troubadour en Dinge dong komen ook langs. En meezingen kan, met de teksten op een groot scherm.

Op 24 en 25 april om 20.15 uur in het Muziekcentrum van de Omroep aan de Heuvellaan 33. Kaarten kosten 15 euro en zijn te bestellen via www.theatergroepdefusie.nl. De voorstelling is volgens Fusie geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar.

Lees ookÂ